БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Кайсиевото масло се произвежда от малка семейна фирма в Северна България. За производството му се използва метод на студено пресоване, който запазва всички ценни вещества на кайсиевите ядки. Може да се влага в сосове, салати и дресинги. Не се препоръчва да преминава през термична обработка.
Студено пресованото кайсиево масло се получава от ядките на плодовете Prunus Armeniaca. Има лек и приятен вкус, който пасва чудесно на различни салати, сосове и дресинги и им придава мек, нанетрапчив завършек.
Богато е на витимин В17, К и Е, както и на мастни киселини и антиоксиданти. Консумацията му има редица ползи за здравето. Ето най-често среащните сред тях:
Можете да добавяте студено пресовано кайсиево масло към всякакви ястия след приключване на термична обработка. Приятният му вкус пасва чудесно на супи, салати, къри, дресинги и други.
Маслото от кайсиеви ядки е богат на всички видове мастни киселини - наситени, мононенаситени и полиненаситени.
След отваряне да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина при температура между 5 и 20 градуса.
Натуралните студено пресовани масла понякога образуват естествена утайка или променят цвета си. Това не означава, че продуктът е негоден за консумация.
ПРОИЗХОД | |
Държава | България |
Хранителни стойности (в 100 г) | |
Въглехидрати (g), от които | 0 |
Хранителни стойности (в 100 мл) | |
Енергийна стойност kJ/kcal | 3870 / 925 |
Мазнини (g), от които | 100 |
наситени мастни киселини (g): | 6,2 |
Сол (g)* | 0 |
Протеини (g) | 0 |
Продуктът съдържа | |
Съставки | Студено пресовано масло от български кайсиеви ядки. |
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС