БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Рибено масло от ферментирал черен дроб на риба треска e без синтетични добавки, богато на полиненаситени мастни киселини и противовъзпалителни съставки. То e отличен избор за подобряване на мозъчната, мускулната и сърдечната дейност.
Продуктите на Green Pasture не участват в промоции и отстъпки.
Рибено масло от ферментирал черен дроб на риба треска Green Pasture e висококачествено MSC (Marine Stewardship Council) сертифицирано масло, богато на полиненаситени мастни киселини с естествено противовъзпалително действие. Без синтетични добавки, без топлинна обработка и получено чрез древна технология на лакто-ферментация. Най-доброто за подобряване на мозъчната, мускулната и сърдечната дейност със свеж вкус на портокал!
Рибеното масло е пълноценен източник на есенциални омега 3 полиненаситени мастни киселини - EPA и DHA. Именно те осигуряват множество ползи за сърдечно-съдовото здраве, когнитивната функция и нормалната имунна функция. Изключително богато на антиоксиданти, полифеноли, мастноразтворими витамини и CoQ10, това е един от най-ценните продукти извлечен от морски обитатели със запазени непокътнати ценни активни съставки.
Богатият състав на маслото, както и синергичното действие между неговите съставки, го правят незаменима и мултифункционална хранителна добавка, допълваща разнообразното хранене с ценни хранителни вещества.
Тъй като ферментиралото масло от черен дроб на риба треска е изцяло натурално и се извлича чрез лакто-ферментация, то лесно се абсорбира в човешкото тяло – всички вещества в него са биологично активни. Полезните хранителни вещества, които съдържа маслото, носят множество ползи за:
Маслото от ферментирал черен дроб на риба треска се произвежда на малки партиди под строг производствен и технологичен контрол. Произходът на рибите е ясен - те са уловени по устойчив начин в Берингово море и Алеутския островен район на Аляска.
За получаване на рибеното масло се използва древен метод на ферментация. Именно този щадящ метод позволява скъпоценните биологично активни съставки в маслото да бъдат изцяло запазени.
Естествения процес на ферментация, чрез който е произведен продуктът има древни корени, датиращи от римско време. Ферментационният процес запазва всички хранителни вещества (т.е. масла, мастни киселини, витамини и антиоксиданти) от черния дроб на треската в естествената им форма.
Най-важното е, че процесът на ферментация дава възможност за бутилиране на полученото масло от черен дроб на треска (FCLO) без добавяне на синтетични антиоксиданти и други добавки.
Витамин Е
Витамин Е е известен като един от най-мощните естествени антиоксиданти. Той е в състояние да намали и предотврати окисляването на липидите. Рибата треска не може да синтезира токофероли самостоятелно. Като океански хищник, който се храни основно с по-малки риби, рибата треска е способна да усвоява и складира витамин Е и други полезни за здравето биологично активни съединения като пигменти и полифеноли. Растенията, водораслите и цианобактериите произвеждат витамин Е под формата на α, β, γ и δ-токофероли и α, β, γ и δ-токотриеноли. А-токоферолите имат най-голяма антиоксидантна активност и именно тази форма на витамин Е е основният токоферол, открит в черния дроб на рибата треска.
Витамин К
Витамин К е ключов витамин, участващ в съсирването на кръвта, метаболизма на минералите и регулирането на нивата на калций в организма. Доктор Хенрик Дам открива витамин К в края на 20-те години на миналия век. Той задълбочено изследва ефектите му и стига до заключението, тялото се нуждае от витамин К, за да произвежда протромбин и съсирващ фактор, които са важни за съсирването на кръвта и костния метаболизъм.
Витамин А
Oще известен като ретинол, той е от съществено значение за оптималното функциониране на имунната система и предпазването на организма от инфекции. Освен това, витамин А подпомага зрението, има мощен антиоксидантен ефект и участва в поддържането на лигавицата и кожата здрави и еластични.
Витамин D се съдържа като холекалциферол – естествена и лесноусвоима форма. Витамин D благоприятства усвояването на калций и фосфор от организма и има ключова роля за поддържането на здрави кости и нормално функционираща имунна система. Освен това е от ключово значение за доброто настроение и здравето на мускулите, дебелото черво, простата, мозъка и щитовидната жлеза.
CoQ10 е мощен антиоксидант, известен с положителния ефект, който оказва върху мозъка и сърдечно-съдовата система. Една от основните му функции е да спомага за генерирането на енергия в клетките. CoQ10 е ключов за производството на аденозин трифосфат (АТФ), който от своя страна участва в енергийния трансфер в клетките. Другата му решаваща роля е да служи като антиоксидант и да предпазва клетките от вредното влияние на оксидативния стрес.
Ненаситени мастни киселини се използват от организма за изграждане на клетъчните мембрани и за покритие на нервните влакна. Те са необходими за оптималното здраве на сърдечно-съдовата система, функционирането на мускулите и регулирането на възпалителните процеси. Има два основни типа полиненаситени мазнини: омега 3 мастни киселини и омега 6 мастни киселини. Омега 3 мастните киселини са известни като „незаменими мастни киселини“, тъй като тялото не може да ги синтезира самостоятелно. Най-често срещаните форми на омега 3 мастни киселини включват докозахексаенова киселина (DHA), ейкозапентаенова киселина (EPA) и алфа-линоленова киселина (ALA). Комплексът от омега 3 полиненаситени мастни киселини е от ключово значение за целостта на клетъчните мембрани, поддържането на здравословни нива на холестерол, балансирани стойности на триглицеридите, поддържане на настроението и теглото, нормална реакция на възпалението, поддържане на здравето на сърцето и кръвоносната система и цялостното когнитивно здраве.
Това е метод за калкулация на приблизителното количество мастни киселини:
5 мл = 5 г = 5000 мг = 1 ч.л. X = количеството ферментирало масло от черен дроб на треска, което приемате. Y = приблизителният % от мастната киселина, открит в продукта, което е 10% X мг x 10% [Y] = мг прием
И така, колко милиграма DHA получавате, ако приемате 1 ч. л. масло от ферментирал черен дроб на риба треска всеки ден?
5000 x 10% = 500 мг DHA в 1 чаена лъжичка.
Възрастни и деца над 12 години – 2 мл веднъж дневно. Използвайте приложената спринцовка за правилно дозиране.
Дозировката за деца под 12 години - на половина от дозата за възрастни.
Да не се използва при непоносимост към рибни продукти и други морски дарове!
Предупреждение:
Съдържа риба!
Продуктът се добива и преработва на място, където се обработват и съхраняват риба, ракообразни, ядки, млечни и соеви продукти!
Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Да се съхранява на сухо, хладно и тъмно място, недостъпно за деца!
След отваряне да се съхранява в хладилник!
Количество на доза 2 мл | |
Калории | 20 |
Калории от мазнини | 20 |
ПРОИЗХОД | |
Държава | САЩ |
СЪСТАВ В: | |
Състав: | Сурово масло от ферментирал черен дроб на риба треска, органично масло от портокал, органично масло от лимон. |
Състав в препоръчителна дневна доза от 2 мл: | |
Мазнини | 2 g |
от които наситени мазнини | 0,5 g |
Холестерол | 5 mg |
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС