БЕЗГЛУТЕНОВ микс за алтернативен пълнозърнест хляб Orgran - 450гр

Микс за пълнозърнест хляб без глутен Orgran - 450 гр

      

Производител: Orgran - Australia
Наличност: В наличност
Бонус точки: 9

Отстъпка за количества Отстъпка за количества

Количество Цена Намаление
7+ 7.74 лв. -10%
8.60 лв.  ( Цена в бонус точки: 860 )
-+

Отстъпка за количества Отстъпка за количества

Количество Цена Намаление
7+ 7.74 лв. -10%

БЕЗГЛУТЕНОВ микс за алтернативен пълнозърнест хляб Orgran – 450 гр

Безглутеновото хранене става все по-популярно. Въпреки това, идеята за него все още изглежда екстравагантна, а дори и „не за всеки“.

Истината е, че безглутеновото хранене е не само постижимо, но и много вкусно.

Най-трудната част от превключването към режим безглутеново хранене винаги е свързана с хляба. От хиляди години хлябът е символ на живота, гостоприемството и мистиката. Той е неразделна част от живота на всеки българин. Оказва се, че той не е просто храна. Той носи традиция, древно знание и много магия около себе си. За съжаление, модерността отдавна погуби неговата магия и го превърна в бизнес, който нерядко дори разболява хората.

Ако и ти чувстваш, че тялото ти не реагира добре на тестените глутенови храни, но не можеш да се откажеш от хляба… ние напълно те разбираме. Затова сме подготвили за теб специално предложение – безглутенов микс за пълнозърнест хляб на Orgran. С него можеш да изпечеш домашен пухкав и хрупкав хляб. Точно какъвто го обичаш.

Безглутеновата смес за пълнозърнест хляб е обогатена с псилиум, което ти гарантира, че перисталтиката ти ще е щастлива. Псилиум е част от семейството на диетичните фибри. Те ще ти помогнат да детоксикираш организма си и да намалиш лошия холестерол.

Какво по-хубаво от вкусен и полезен домашен хляб?

Основата на този хляб е брашното от сорго – безглутенова зърнена култура, чийто произход е африкански. То съдържа множество антиоксиданти, които ще ти помогнат да възвърнеш тонуса си и да се радваш на крепко здраве.

Можеш да си спокоен, че сместа не съдържа и други често срещани алергени като яйца, мляко, лактоза, казеин, мая и соя.

Напълно подходяща е за вегани.

Нето тегло: 450 г

Качество от Orgran

Оргран е австралийска компания, чийто бизнес е изцяло съсредоточен върху производството на безглутенови храни. Всички продукти, които компанията предлага, се произвеждат във фабрика, която дори не знае какво е глутен. След това, всеки продукт се тества за наличие на глутен. По този начин компанията гарантира, че в продуктите ѝ няма нито прашинка от този нашумял алерген.

Продуктите на Orgran са подходящи за всеки, който страда от непоносимост/алергия към глутена, целиакия или е направил своя избор да не консумира глутен по морални и ценностни причини.

Защо да избереш LifeStore?

LifeStore е официалният дистрибутор на Orgran за България. С нас можеш да си сигурен, че ще получиш коректно и отзивчиво обслужване – бърза доставка, подарък с всяка поръчка и любезно отношение.

Ние сме отдадени на мисията да ти помагаме!

ПРОИЗХОД
Държава: австралия

царевично  нишесте, оризово брашно, брашно от сорго (20%); набухватели: глюконо-делта- лактон, натриев бикарбонат; царевична декстроза, псилиум. Емулгатор: растителен монодиглицерид; стабилизатори: карбоксиметилцелулоза, метил целулоза, гуарова смола. Сол, натурален оцветител карамел.


Хранителни стойности

за 100 гр сух продукт 

за 100 гр приготвен продукт
Енергийна стойност kJ/kcal1387/331923/220
Мазнини (g), от които1.87.00
наситени мастни киселини (g):1.21.0
Въглехидрати (g), от които70.435.3
захари (g)3.31.6
Фибри5.92.9
Протеини4.02.0
Сол(g)2.41.2

Да се съхранява на хладно и сухо място.

Инструкции за печене на хляб във фурна: За подобрен аромат и текстура, заменете водата и олиото, както е обяснено по-долу с 525 мл вода, 1 яйце и 60 гр диетично мляко на прах.

Приготвяне във фурна:

1/ Към една опаковка от сместа добавете 550 мл вода, 60 мл растително олио. Много е важно да добавите точните количества течности, тъй като всяка неточност може да се отрази неблагоприятно на хлебната консистенция.

2/ Разбъркайте така приготвената смес с миксер в продължение на 3-4 мин. или докато тестото придобие гладка консистенция.

3/ Изсипете сместа в намзанена форма за хляб с приблизителни размери 22 см х 12 см и я оставете на топло място да втаса. Това може да отнеме около 20 мин. или до бухване на тестото над формата.

4/ Поставете в предварително нагрята фурна на 2100С или на 1900С, ако фурната е снабдена с вентилатор. Хлябът се пече около 35 мин.

5/ След като се изпече, отстранете хляба от формата и го оставете да изстине напълно, преди да го нарежете.

Инструкции за печене на хляб в домашна хлебопекарна:

Тъй като има разнообразие от хлебопекарни, някои от изброените неща може да не са необходими за приготвяне на нашия безглутенов хляб. Препоръчваме да се използва хлебопекарна, която е подходяща за печене на много меко тесто или кексове.

1/ Поставете всички съставки в хлебопекарната в следния ред: 550 мл вода, 60 мл олио, 1 опаковка смес за печене на пълнозърнест хляб.

2/ Изберете функцията, която е най-подходяща за случая, като трябва да имате предвид, че ако хлебопекарната няма функция за печене на безглутенови миксове, функция за печене на кекс е най-подходяща.

3/ Когато смесването започне и ако остава брашно по стените на хлебопекарната, използвайте пластмасова шпатула, за да го  обирате от стените, така че то да попада в общата смес.

4/ Когато хлябът се опече, отстранете го от хлебопекарната и го оставете да изстине напълно, преди да го нарежете.

Полезни съвети:

-          Изпеченият хляб може да бъде замразен във фризер, като преди това е поставен в пакет и се обезвъздуши.

-          След размразяване, за да се освежи хлябът, може да го поставите в микровълнова фурна за няколко секунди.

-          Може да си направите и по-вкусни варианти, добавяйки подправки, билки, ядки или плодове.

-          Ако нарежете хляба на кубчета и го поставите във фурната до златист цвят, ще получите чудесни крутони за супата си.

Подобни продукти

Намалени продукти

Lifestore.bg © 2018 - Всички права запазени.