БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
БЕЗГЛУТЕНОВ микс за алтернативен пълнозърнест хляб Orgran – 450 гр
Безглутеновото хранене става все по-популярно. Въпреки това, идеята за него все още изглежда екстравагантна, а дори и „не за всеки“.
Истината е, че безглутеновото хранене е не само постижимо, но и много вкусно.
Най-трудната част от превключването към режим безглутеново хранене винаги е свързана с хляба. От хиляди години хлябът е символ на живота, гостоприемството и мистиката. Той е неразделна част от живота на всеки българин. Оказва се, че той не е просто храна. Той носи традиция, древно знание и много магия около себе си. За съжаление, модерността отдавна погуби неговата магия и го превърна в бизнес, който нерядко дори разболява хората.
Ако и ти чувстваш, че тялото ти не реагира добре на тестените глутенови храни, но не можеш да се откажеш от хляба… ние напълно те разбираме. Затова сме подготвили за теб специално предложение – безглутенов микс за пълнозърнест хляб на Orgran. С него можеш да изпечеш домашен пухкав и хрупкав хляб. Точно какъвто го обичаш.
Безглутеновата смес за пълнозърнест хляб е обогатена с псилиум, което ти гарантира, че перисталтиката ти ще е щастлива. Псилиум е част от семейството на диетичните фибри. Те ще ти помогнат да детоксикираш организма си и да намалиш лошия холестерол.
Какво по-хубаво от вкусен и полезен домашен хляб?
Основата на този хляб е брашното от сорго – безглутенова зърнена култура, чийто произход е африкански. То съдържа множество антиоксиданти, които ще ти помогнат да възвърнеш тонуса си и да се радваш на крепко здраве.
Можеш да си спокоен, че сместа не съдържа и други често срещани алергени като яйца, мляко, лактоза, казеин, мая и соя.
Напълно подходяща е за вегани.
Нето тегло: 450 г
Качество от Orgran
Оргран е австралийска компания, чийто бизнес е изцяло съсредоточен върху производството на безглутенови храни. Всички продукти, които компанията предлага, се произвеждат във фабрика, която дори не знае какво е глутен. След това, всеки продукт се тества за наличие на глутен. По този начин компанията гарантира, че в продуктите ѝ няма нито прашинка от този нашумял алерген.
Продуктите на Orgran са подходящи за всеки, който страда от непоносимост/алергия към глутена, целиакия или е направил своя избор да не консумира глутен по морални и ценностни причини.
Защо да избереш LifeStore?
LifeStore е официалният дистрибутор на Orgran за България. С нас можеш да си сигурен, че ще получиш коректно и отзивчиво обслужване – бърза доставка, подарък с всяка поръчка и любезно отношение.
Ние сме отдадени на мисията да ти помагаме!
царевично нишесте, оризово брашно, брашно от сорго (20%); набухватели: глюконо-делта- лактон, натриев бикарбонат; царевична декстроза, псилиум. Емулгатор: растителен монодиглицерид; стабилизатори: карбоксиметилцелулоза, метил целулоза, гуарова смола. Сол, натурален оцветител карамел.
Хранителни стойности | за 100 гр сух продукт | за 100 гр приготвен продукт |
Енергийна стойност kJ/kcal | 1387/331 | 923/220 |
Мазнини (g), от които | 1.8 | 7.00 |
наситени мастни киселини (g): | 1.2 | 1.0 |
Въглехидрати (g), от които | 70.4 | 35.3 |
захари (g) | 3.3 | 1.6 |
Фибри | 5.9 | 2.9 |
Протеини | 4.0 | 2.0 |
Сол(g) | 2.4 | 1.2 |
Да се съхранява на хладно и сухо място.
Инструкции за печене на хляб във фурна: За подобрен аромат и текстура, заменете водата и олиото, както е обяснено по-долу с 525 мл вода, 1 яйце и 60 гр диетично мляко на прах.
Приготвяне във фурна:
1/ Към една опаковка от сместа добавете 550 мл вода, 60 мл растително олио. Много е важно да добавите точните количества течности, тъй като всяка неточност може да се отрази неблагоприятно на хлебната консистенция.
2/ Разбъркайте така приготвената смес с миксер в продължение на 3-4 мин. или докато тестото придобие гладка консистенция.
3/ Изсипете сместа в намзанена форма за хляб с приблизителни размери 22 см х 12 см и я оставете на топло място да втаса. Това може да отнеме около 20 мин. или до бухване на тестото над формата.
4/ Поставете в предварително нагрята фурна на 2100С или на 1900С, ако фурната е снабдена с вентилатор. Хлябът се пече около 35 мин.
5/ След като се изпече, отстранете хляба от формата и го оставете да изстине напълно, преди да го нарежете.
Инструкции за печене на хляб в домашна хлебопекарна:
Тъй като има разнообразие от хлебопекарни, някои от изброените неща може да не са необходими за приготвяне на нашия безглутенов хляб. Препоръчваме да се използва хлебопекарна, която е подходяща за печене на много меко тесто или кексове.
1/ Поставете всички съставки в хлебопекарната в следния ред: 550 мл вода, 60 мл олио, 1 опаковка смес за печене на пълнозърнест хляб.
2/ Изберете функцията, която е най-подходяща за случая, като трябва да имате предвид, че ако хлебопекарната няма функция за печене на безглутенови миксове, функция за печене на кекс е най-подходяща.
3/ Когато смесването започне и ако остава брашно по стените на хлебопекарната, използвайте пластмасова шпатула, за да го обирате от стените, така че то да попада в общата смес.
4/ Когато хлябът се опече, отстранете го от хлебопекарната и го оставете да изстине напълно, преди да го нарежете.
Полезни съвети:
- Изпеченият хляб може да бъде замразен във фризер, като преди това е поставен в пакет и се обезвъздуши.
- След размразяване, за да се освежи хлябът, може да го поставите в микровълнова фурна за няколко секунди.
- Може да си направите и по-вкусни варианти, добавяйки подправки, билки, ядки или плодове.
- Ако нарежете хляба на кубчета и го поставите във фурната до златист цвят, ще получите чудесни крутони за супата си.
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС