При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Диетичен продукт, за диета без глутен и пшеница.
Брашното е подходящо за приготвяне на хляб, тесто за пица, сладкиши, солети и др.
Брашното е подходящо за хлебопекарна.
Не съдържа лактоза.
Рецепта за хляб
Продукти:
Начин на приготвяне:
Оставете съставките да се адаптират към стайната температура. В купа смесете брашното и сухата мая, след което добавете водата. Ако използвате прясна мая, предварително я разтворете във вода и след това я прибавете към брашното. Разбъркайте с пластмасова лъжица и постепенно добавете солта и зехтина. Месете тестото 8-10 минути до получаване на еднородна смес (с електрически миксер на средна скорост процедурата се съкращава до 4-5 минути). Поставете тестото в тава, намазана с олио и загладете повърхността му. Покрийте с влажна кърпа и оставете да втасва на топло, докато удвои обема си (около 30 минути). Поставете на дъното на фурната съд с вода и загрейте до 220 ºC. За да получите златисто-кафява коричка, намажете повърхността на тестото с разбито яйце, мляко или олио. Оставете хляба да се пече 50 минути, като през това време не отваряте фурната. След изпичане изчакайте да се охлади.
ПРОИЗХОД | |
Държава | Италия |
Хранителни стойности (в 100 г) | |
Енергийна стойност kJ/kcal | 1459 / 344 |
Мазнини (g), от които | 0,6 |
наситени мастни киселини (g) | 0,1 |
Въглехидрати (g), от които | 80 |
захари (g) | 2,8 |
Фибри (g) | 5,3 |
Протеини (g) | 2,5 |
Сол (g) | 0,76 |
Продуктът съдържа | |
Съставки | Царевично нишесте, оризово брашно, растителни влакна (псилиум, бамбук), пълнозърнесто оризово брашно 3,8%, брашно от леща 3,6%, декстроза, сгъстител: хидроксипропилметил целулоза; сол. Може да съдържа следи от соя. |