• Вход
  • Регистрация
-{{(((product.discount.price - product.discount.special) * 100) / product.discount.price) | number: 0 | percentage: '%': false}}

Мексиканска тортила с жълто царевично брашно Amarillo Nagual - 8x25 г

Без глутен
Без ГМО
Без захар
Без млечни
Веган
Пости

Знаете ли какво е тортила? Тези на пръв поглед обикновени питки имат хилядолетна история, интересен начин на приготвяне и са основата за стотици ястия. Най-хубавото е, че не съдържат глутен и са напълно веган. Това ги прави подходящи и за вашия хранителен режим, какъвто и да е той.

Продуктов код: 8437011855121
Производител: Nagual Alimentación SL
Наличност: В наличност
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}
  • Царевичната тортила е класическо хлебче, типично за Южна Америка. Тортилите са били част от хранителния режим на едни от най-древните народи в историята – маите, ацтеките и толтеките са консумирали по няколко тортили с всяко ядене. Тези вкусни царевични хлебчета до ден днешен са основната зърнена храна в диетата на мексиканците. През хилядолетията на използването им, хората от Мексико са изобретили стотици сладки и солени рецепти с тортили. Най-популярните сред тях са:

    • Енчилади;
    • Такос;
    • Тамалес;
    • Кесадияс;
    • Сопес;
    • Още много;

    За оптимален вкус тортилите трябва да са топли. За директна консумация леко затоплете преди да ги опитате. Най-добрите начини за приготвянето им са:

    • Загрейте фурната на 180 градуса. Увийте тортилите във фолио и изпечете за 10-15 мин.
    • Сложете тортилите в много горещ тиган (без мазнина) за 10 секунди от всяка страна.
    • Увийте тортилите в чиста кухненска кърпа и ги затоплете в микровълнова за 20 секунди.
    • Изпечете тортилите в тостер на средна топлина за 30 секунди.

    Какво прави тортилите толкова специални?

    Основната тайна за приготвянето на истинска мексиканска тортила се крие в обработката на самата царевица. Традиционните хлебчета се приготвят по метод, познат като никстамализация.

    Никстамализацията е процес на обработка на царевица или други зърнени култури, типичен за страните от Южна Америка. При никстамализацията царевицата се накисва и готви в алкален, обикновено варов разтвор, след което се изплаква и обелва от люспестата горна част. Обработената по този начин царевица има няколко преимущества:

    • Стрива се по-лесно;
    • Хранителната й стойност се увеличава;
    • Подобряват се вкусът и ароматът й;
    • Нивата на микотоксини в нея се редуцират;
    • От нея може да се получи хомогенно тесто, което е лесно за обработване;

    Използваните за никстамализацията суровини са силно алкални и разграждат хемицелулозните обвивки на царевичните молекули. Това прави обработената суровина много по-лесна за готвене и храносмилане от организма. Царевицата, преминала през никстамализация може само с вода да образува хомогенно тесто, от което се приготвят всякакви печива.

    Този метод на обработка се използва в Южна Америка от хилядолетия и е важен компонент от историята, традициите и хранителните навици на Мексико. Благодарение на никстамализацията древните култури на маите и ацтеките са имали богата на хранителни вещества основна храна. До ден днешен царевицата е важен елемент от диетата на мексиканците и нейното правилно обработване и приготвяне се смята за част от културното наследство на страната.

    Защо да изберете тортилите на Nagual Alimentación SL?

    Nagual Alimentación SL е мексиканска компания с над 15-годишна история. Нейната мисия е да предлага на клиентите си истинско, традиционно мексиканско преживяване с всяка хапка от продуктите си. Ето защо тортилите на Nagual се произвеждат с много внимание и имат следните преимущества:

    • Съдържат единствено суровина от устойчиво земеделие;
    • Не съдържат ГМО;
    • Царевицата е обработена по традиционния метод на никстамализацията;
    • Напълно веган и безглутенови са;
    • Подходящи за всеки хранителен режим.

    Защо да изберете тортили от жълта царевица?

    Жълтата царевица е богата на пигмента бета каротен, който се трансформира във витамин А по време на храносмилателния процес. Този вид царевица е особено препоръчителен за очното здраве. Освен на витамин А, културата е богата също на:

    • Витамини от В групата;
    • Витамин С;
    • Витамин D;
    • Магнезий;
    • Калций;
    • Желязо;
    • Други.

  • Тортила – древният хляб на ацтеките + рецепта
    Тортилите са една от най-старите храни, познати в човешката история. Според данните на археолози се консумират от 10 000 години. Техният дом е Южна Америка, и по-специално – Мексико. Самата дума торти ...
ПРОИЗХОД
Държава Испания
Продуктът съдържа
Съставки Никстамализирано брашно от жълта царевица (50%), вода (45%), стабилизатор: сорбитол; слънчогледово масло, сол, царевично нишесте и консервант: натриев пропионат.
Хранителни стойности (в 100 г)
Енергийна стойност kJ/kcal 992 / 235
Мазнини (g), от които 3,9
наситени мастни киселини (g) 1,0
Въглехидрати (g), от които 43
захари (g) 1,2
Фибри (g) 4,2
Протеини (g) 5,7
Сол (g) 1,38

Рейтинг на продукта
Напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...

ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

Мексиканска тортила с жълто царевично брашно Amarillo Nagual - 8x25 г
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!