• Вход
  • Регистрация
-{{(((product.discount.price - product.discount.special) * 100) / product.discount.price) | number: 0 | percentage: '%': false}}

Мексиканска тортила с жълто царевично брашно Amarillo Nagual - 20x25 г

Без глутен
Без ГМО
Без лактоза
Веган

Насладете се на автентичния вкус на мексиканската кухня от уюта на дома си. Царевичните тортили на Nagual Alimentación SL ще заситят глада ви без да нарушават хранителния ви режим. Подходящи са за вегани, не съдържат глутен и са запазили духа на Южна Америка.

Продуктов код: 8437011855145
Производител: Nagual Alimentación SL
Срок на годност: 2020-04-09
Наличност: В наличност
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}
  • Какво са тортилите?

    Тортилите са плоски кръгли хлебчета, типични за повечето южноамерикански страни. Родината им е Мексико, където се произвеждат от хилядолетия. Известно е, че са били съществена част от менюто на древните ацтеки и толтеки. Още тогава тортилите са се приготвяли от царевица, обработена по специален метод. Този начин на обработка се нарича никстамализация и е причината тортилите на Nagual Alimentación SL да са толкова вкусни.

    Никстамализацията е процес на обработка на царевица или други зърнени култури, типичен за страните от Южна Америка. При никстамализацията царевицата се накисва и готви в алкален, обикновено варов разтвор, след което се изплаква и обелва от люспестата горна част. Обработената по този начин царевица има няколко преимущества:

    • Стрива се по-лесно;
    • Хранителната й стойност се увеличава;
    • Подобряват се вкусът и ароматът й;
    • Нивата на микотоксини в нея се редуцират;
    • От нея може да се получи хомогенно тесто, което е лесно за обработване;

    Използваните за никстамализацията суровини са силно алкални и разграждат хемицелулозните обвивки на царевичните молекули. Това прави обработената суровина много по-лесна за готвене и храносмилане от организма. Царевицата, преминала през никстамализация може само с вода да образува хомогенно тесто, от което се приготвят всякакви печива.

    Този метод на обработка се използва в Южна Америка от хилядолетия и е важен компонент от историята, традициите и хранителните навици на Мексико. Благодарение на никстамализацията древните култури на маите и ацтеките са имали богата на хранителни вещества основна храна. До ден днешен царевицата е важен елемент от диетата на мексиканците и нейното правилно обработване и приготвяне се смята за част от културното наследство на страната.

    Безглутеновите тортили от жълта царевица:

    • Се приготвят от най-висококачествена суровина, която идва от устойчиво земеделие;
    • Не съдържат ГМО;
    • Не съдържат животински продукти и са 100% веган;
    • Не съдържат глутен и са подходящи за хора с глутенова непоносимост или цьолиакия
    • Се приготвят по традиционния метод на никстамализацията.

    Жълтата царевица е изключително богата на бета каротен, който тялото лесно преобразува във витамин А. В нея се съдържат също витамини от В групата, витамин С, витамин D, магнезий, калций, желязо, други.

    От безглутеновите тортили можете да приготвяте енчилади, такос, тамалес, кесадияс, сопес и още много други класически мексикански ястия. Можете да ги хапвате просто така или да експериментирате с вашите кулинарни предпочитания. За да се насладите на вкуса и текстурата на тортилите е добре преди хапване да ги затоплите. Това можете да направите по следните начини:

    • Загрейте фурната на 180 градуса. Увийте тортилите във фолио и изпечете за 10-15 мин.
    • Сложете тортилите в много горещ тиган (без мазнина) за 10 секунди от всяка страна.
    • Увийте тортилите в чиста кухненска кърпа и ги затоплете в микровълнова за 20 секунди.
    • Изпечете тортилите в тостер на средна топлина за 30 секунди.

  • Тортила – древният хляб на ацтеките + рецепта
    Тортилите са една от най-старите храни, познати в човешката история. Според данните на археолози се консумират от 10 000 години. Техният дом е Южна Америка, и по-специално – Мексико. Самата дума торти ...
ПРОИЗХОД
Държава Испания
Продуктът съдържа
Съставки Никстамализирано брашно от жълта царевица (50%), вода (45%), стабилизатор: сорбитол; слънчогледово масло, сол, царевично нишесте и консервант: натриев пропионат.
Хранителни стойности (в 100 г)
Енергийна стойност kJ/kcal 992 / 235
Мазнини (g), от които 3,9
наситени мастни киселини (g) 1,0
Въглехидрати (g), от които 43
захари (g) 1,2
Протеини (g) 5,7
Сол (g) 1,38

Рейтинг на продукта
Напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...

ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

Мексиканска тортила с жълто царевично брашно Amarillo Nagual - 20x25 г
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!