БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
С истинските царевични тортили на Nagual Alimentación SL се пренасяте директно в Мексико и си гарантирате традиционен вкус и най-добро качество. Тортила питките са перфектни за бърза вечеря в делничен ден. Просто пригответе към тях любимите си добавки (месни или постни), напълнете хлебчетата, завийте и хапнете с удоволствие.
Пренесете се в Мексико с традиционните мексикански тортили на Nagual Alimentación SL.
Тортилата е традиционно плоско хлебче, приготвено от царевично брашно, което се среща в почти всички държави в Южна Америка. За негова родина обаче се смята Мексико. Царевичните тортили са били консумирани още от древните народи на маите, ацтеиките и толтеките. През хилядолетната си история, тези хлебчета са станали основа на множество сладки и солени рецепти. Днес те са задължителна част от менюто на всеки мексиканец.
Тортилите обикновено се приготвят от царевично брашно и не съдържат животински продукти. Това ги прави подходящи за всеки хранителен режим, тъй като не съдържат глутен и са напълно веган. В допълнение, за тортилите на Nagual Alimentación SL се използва най-висококачествена суровина, която не съдържа ГМО. Самият метод на обработка на царевицата е традиционната за Мексико никстамализация.
Никстамализацията е процес на обработка на царевица или други зърнени култури, типичен за страните от Южна Америка. При никстамализацията царевицата се накисва и готви в алкален, обикновено варов разтвор, след което се изплаква и обелва от люспестата горна част. Обработената по този начин царевица има няколко преимущества:
Използваните за никстамализацията суровини са силно алкални и разграждат хемицелулозните обвивки на царевичните молекули. Това прави обработената суровина много по-лесна за готвене и храносмилане от организма. Царевицата, преминала през никстамализация може само с вода да образува хомогенно тесто, от което се приготвят всякакви печива.
Този метод на обработка се използва в Южна Америка от хилядолетия и е важен компонент от историята, традициите и хранителните навици на Мексико. Благодарение на никстамализацията древните култури на маите и ацтеките са имали богата на хранителни вещества основна храна. До ден днешен царевицата е важен елемент от диетата на мексиканците и нейното правилно обработване и приготвяне се смята за част от културното наследство на страната.
Пълнозърнестите безглутенови тортили се приготвят от червена царевица. Тази разновидност на зърнената култура е богата на витамини А, С и D, линолова киселина и множество минерали.
Пълнозърнестите безлгутенови тортили са чудесни за приготвяне на всякакви традиционни мексикански рецепти – енчилади, такос, сопес, кесадияс, тамалес и други. С тях можете да експериментирате и да сътворите ваша лична рецепта. Важно е леко да затоплите тортилите преди консумация. Най-добрите начини за приготвянето им са:
ПРОИЗХОД | |
Държава | Испания |
Хранителни стойности (в 100 г) | |
Енергийна стойност kJ/kcal | 967 / 229 |
Мазнини (g), от които | 4,3 |
наситени мастни киселини (g) | 0,6 |
Въглехидрати (g), от които | 41 |
захари (g) | 1,2 |
Фибри (g) | 4,5 |
Протеини (g) | 4,4 |
Сол (g) | 1,02 |
Продуктът съдържа | |
Съставки | Пълнозърнесто царевично брашно (50%), вода (45%), стабилизатор: сорбитол; слънчогледово масло, сол, царевично нишесте и консервант: натриев пропионат. |
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС