• Вход
  • Регистрация

При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.

-{{(((product.discount.price - product.discount.special) * 100) / product.discount.price) | number: 0 | percentage: '%': false}}

Мексиканска тортила с пълнозърнесто царевично брашно Integrale Nagual - 8x25 г

Без глутен
Без ГМО
Без захар
Без млечни
Веган
Пости

С истинските царевични тортили на Nagual Alimentación SL се пренасяте директно в Мексико и си гарантирате традиционен вкус и най-добро качество. Тортила питките са перфектни за бърза вечеря в делничен ден. Просто пригответе към тях любимите си добавки (месни или постни), напълнете хлебчетата, завийте и хапнете с удоволствие.

Продуктов код: 8437011855152
Производител: Nagual Alimentación SL
Наличност: В наличност
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}
  • Пренесете се в Мексико с традиционните мексикански тортили на Nagual Alimentación SL.

    Какво е тортила?

    Тортилата е традиционно плоско хлебче, приготвено от царевично брашно, което се среща в почти всички държави в Южна Америка. За негова родина обаче се смята Мексико. Царевичните тортили са били консумирани още от древните народи на маите, ацтеиките и толтеките. През хилядолетната си история, тези хлебчета са станали основа на множество сладки и солени рецепти. Днес те са задължителна част от менюто на всеки мексиканец.

    Предимства на тортилите

    Тортилите обикновено се приготвят от царевично брашно и не съдържат животински продукти. Това ги прави подходящи за всеки хранителен режим, тъй като не съдържат глутен и са напълно веган. В допълнение, за тортилите на Nagual Alimentación SL се използва най-висококачествена суровина, която не съдържа ГМО. Самият метод на обработка на царевицата е традиционната за Мексико никстамализация.

    Никстамализацията е процес на обработка на царевица или други зърнени култури, типичен за страните от Южна Америка. При никстамализацията царевицата се накисва и готви в алкален, обикновено варов разтвор, след което се изплаква и обелва от люспестата горна част. Обработената по този начин царевица има няколко преимущества:

    • Стрива се по-лесно;
    • Хранителната й стойност се увеличава;
    • Подобряват се вкусът и ароматът й;
    • Нивата на микотоксини в нея се редуцират;
    • От нея може да се получи хомогенно тесто, което е лесно за обработване;

    Използваните за никстамализацията суровини са силно алкални и разграждат хемицелулозните обвивки на царевичните молекули. Това прави обработената суровина много по-лесна за готвене и храносмилане от организма. Царевицата, преминала през никстамализация може само с вода да образува хомогенно тесто, от което се приготвят всякакви печива.

    Този метод на обработка се използва в Южна Америка от хилядолетия и е важен компонент от историята, традициите и хранителните навици на Мексико. Благодарение на никстамализацията древните култури на маите и ацтеките са имали богата на хранителни вещества основна храна. До ден днешен царевицата е важен елемент от диетата на мексиканците и нейното правилно обработване и приготвяне се смята за част от културното наследство на страната.

    Пълнозърнестите безглутенови тортили се приготвят от червена царевица. Тази разновидност на зърнената култура е богата на витамини А, С и D, линолова киселина и множество минерали.

    Пълнозърнестите безлгутенови тортили са чудесни за приготвяне на всякакви традиционни мексикански рецепти – енчилади, такос, сопес, кесадияс, тамалес и други. С тях можете да експериментирате и да сътворите ваша лична рецепта. Важно е леко да затоплите тортилите преди консумация. Най-добрите начини за приготвянето им са:

    • Загрейте фурната на 180 градуса. Увийте тортилите във фолио и изпечете за 10-15 мин.
    • Сложете тортилите в много горещ тиган (без мазнина) за 10 секунди от всяка страна.
    • Увийте тортилите в чиста кухненска кърпа и ги затоплете в микровълнова за 20 секунди.
    • Изпечете тортилите в тостер на средна топлина за 30 секунди.

  • Тортила – древният хляб на ацтеките + рецепта
    Тортилите са една от най-старите храни, познати в човешката история. Според данните на археолози се консумират от 10 000 години. Техният дом е Южна Америка, и по-специално – Мексико. Самата дума торти ...
ПРОИЗХОД
Държава Испания
Продуктът съдържа
Съставки Пълнозърнесто царевично брашно (50%), вода (45%), стабилизатор: сорбитол; слънчогледово масло, сол, царевично нишесте и консервант: натриев пропионат.
Хранителни стойности (в 100 г)
Енергийна стойност kJ/kcal 967 / 229
Мазнини (g), от които 4,3
наситени мастни киселини (g) 0,6
Въглехидрати (g), от които 41
захари (g) 1,2
Протеини (g) 4,4
Фибри (g) 4,5
Сол (g) 1,02

Рейтинг на продукта
Напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...

ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

Мексиканска тортила с пълнозърнесто царевично брашно Integrale Nagual - 8x25 г
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!