• Вход
  • Регистрация
-{{(((product.discount.price - product.discount.special) * 100) / product.discount.price) | number: 0 | percentage: '%': false}}

Мексиканска тортила с пълнозърнесто царевично брашно Integrale Nagual - 20x25 г

Без глутен
Без ГМО
Без лактоза
Веган

Традиционната мексиканска храна идва в дома Ви. Насладете се на истинския класически вкус на мекискански тортили – без глутен, 100% веган и напълно автентични.

Продуктов код: 8437011855169
Производител: Nagual Alimentación SL
Срок на годност: 2020-04-09
Наличност: В наличност
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}
  • Какво представляват тортилите?

    Тортилите са плоски, кръгли хлебчета, които се приготвят от царевично брашно. Типични са за много южноамерикански народи, но се смята, че родината им е Мексико. Били са консумирани още от древните ацтеки и толтеки, които са открили уникален начин за обработка на царевицата. Благодарение на тази специфична методология става възможно приготвянето на хляб само от царевично брашно. Тази методология се нарича никстамализация и се използва в Южна Америка до ден днешен.

    Никстамализацията е процес на обработка на царевица или други зърнени култури. При никстамализацията царевицата се накисва и готви в алкален, обикновено варов разтвор, след което се изплаква и обелва от люспестата горна част. Обработената по този начин царевица има няколко преимущества:

    • Стрива се по-лесно;
    • Хранителната й стойност се увеличава;
    • Подобряват се вкусът и ароматът й;
    • Нивата на микотоксини в нея се редуцират;
    • От нея може да се получи хомогенно тесто, което е лесно за обработване;

    Използваните за никстамализацията суровини са силно алкални и разграждат хемицелулозните обвивки на царевичните молекули. Това прави обработената суровина много по-лесна за готвене и храносмилане от организма. Царевицата, преминала през никстамализация може само с вода да образува хомогенно тесто, от което се приготвят всякакви печива.

    Този метод на обработка се използва в Южна Америка от хилядолетия и е важен компонент от историята, традициите и хранителните навици на Мексико. Благодарение на никстамализацията древните култури на маите и ацтеките са имали богата на хранителни вещества основна храна. До ден днешен царевицата е важен елемент от диетата на мексиканците и нейното правилно обработване и приготвяне се смята за част от културното наследство на страната.

    Тортилите на Nagual Alimentación SL са:

    • Приготвени по метода на никсатамализацията;
    • Приготвени от царевица, отгледана в условия на устойчиво земеделие;
    • Не съдържат ГМО;
    • Не съдържат глутен;
    • Не съдържат животински продукти и са 100% веган.

    Пълнозърнестите безглутенови тортили се приготвят от червена царевица. Тази разновидност на зърнената култура е богата на витамини А, С и D, линолова киселина и множество минерали.

    Как да консумирате тортилите?

    За да се насладите на вкуса им е добре предварително да ги затоплите по един от следните начини:

    • Загрейте фурната на 180 градуса. Увийте тортилите във фолио и изпечете за 10-15 мин.
    • Сложете тортилите в много горещ тиган (без мазнина) за 10 секунди от всяка страна.
    • Увийте тортилите в чиста кухненска кърпа и ги затоплете в микровълнова за 20 секунди.
    • Изпечете тортилите в тостер на средна топлина за 30 секунди.

    С тортилите можете да приготвяте редица класически мексикански ястия (енчилади, такос, тамалес, кесадияс, сопес и още много други) или да експериментирате с вашите предпочитания за плънка.

  • Тортила – древният хляб на ацтеките + рецепта
    Тортилите са една от най-старите храни, познати в човешката история. Според данните на археолози се консумират от 10 000 години. Техният дом е Южна Америка, и по-специално – Мексико. Самата дума торти ...
ПРОИЗХОД
Държава Испания
Продуктът съдържа
Съставки Пълнозърнесто царевично брашно (50%), вода (45%), стабилизатор: сорбитол; слънчогледово масло, сол, царевично нишесте и консервант: натриев пропионат.
Хранителни стойности (в 100 г)
Енергийна стойност kJ/kcal 967 / 229
Мазнини (g), от които 4,3
наситени мастни киселини (g) 0,6
Въглехидрати (g), от които 41
захари (g) 1,2
Фибри (g) 4,5
Протеини (g) 4,4
Сол (g) 1,02

Рейтинг на продукта
Напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...

ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

Мексиканска тортила с пълнозърнесто царевично брашно Integrale Nagual - 20x25 г
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!