БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Традиционната мексиканска храна идва в дома Ви. Насладете се на истинския класически вкус на мекискански тортили – без глутен, 100% веган и напълно автентични.
Какво представляват тортилите?
Тортилите са плоски, кръгли хлебчета, които се приготвят от царевично брашно. Типични са за много южноамерикански народи, но се смята, че родината им е Мексико. Били са консумирани още от древните ацтеки и толтеки, които са открили уникален начин за обработка на царевицата. Благодарение на тази специфична методология става възможно приготвянето на хляб само от царевично брашно. Тази методология се нарича никстамализация и се използва в Южна Америка до ден днешен.
Никстамализацията е процес на обработка на царевица или други зърнени култури. При никстамализацията царевицата се накисва и готви в алкален, обикновено варов разтвор, след което се изплаква и обелва от люспестата горна част. Обработената по този начин царевица има няколко преимущества:
Използваните за никстамализацията суровини са силно алкални и разграждат хемицелулозните обвивки на царевичните молекули. Това прави обработената суровина много по-лесна за готвене и храносмилане от организма. Царевицата, преминала през никстамализация може само с вода да образува хомогенно тесто, от което се приготвят всякакви печива.
Този метод на обработка се използва в Южна Америка от хилядолетия и е важен компонент от историята, традициите и хранителните навици на Мексико. Благодарение на никстамализацията древните култури на маите и ацтеките са имали богата на хранителни вещества основна храна. До ден днешен царевицата е важен елемент от диетата на мексиканците и нейното правилно обработване и приготвяне се смята за част от културното наследство на страната.
Пълнозърнестите безглутенови тортили се приготвят от червена царевица. Тази разновидност на зърнената култура е богата на витамини А, С и D, линолова киселина и множество минерали.
За да се насладите на вкуса им е добре предварително да ги затоплите по един от следните начини:
С тортилите можете да приготвяте редица класически мексикански ястия (енчилади, такос, тамалес, кесадияс, сопес и още много други) или да експериментирате с вашите предпочитания за плънка.
ПРОИЗХОД | |
Държава | Испания |
Продуктът съдържа | |
Съставки | Пълнозърнесто царевично брашно (50%), вода (45%), стабилизатор: сорбитол; слънчогледово масло, сол, царевично нишесте и консервант: натриев пропионат. |
Хранителни стойности (в 100 г) | |
Енергийна стойност kJ/kcal | 967 / 229 |
Мазнини (g), от които | 4,3 |
наситени мастни киселини (g) | 0,6 |
Въглехидрати (g), от които | 41 |
захари (g) | 1,2 |
Протеини (g) | 4,4 |
Фибри (g) | 4,5 |
Сол (g) | 1,02 |
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС