БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Тортилата е типична за Мексико царевична питка, която се консумира там от хилядолетия. Тортила питките са перфектни за бърза вечеря в делничен ден. Просто пригответе към тях любимите си добавки (месни или постни), напълнете хлебчетата, завийте и хапнете с удоволствие.
Разнообразното хранене е един от основните принципи на доброто здраве. Когато набавяме на тялото си достатъчно нутриенти от различни храни, то може да функционира адекватно и да отговаря на условията на съвременния живот. Спазването на специфичен хранителен режим не е повод да ограничавате менюто си и мексиканските тортили на Nagual Alimentación SL го доказват.
Използваната за тях суровина се подбира много внимателно и е продукт на устойчиво земеделие.
Не съдържат ГМО.
При производството не се използват животински суровини. Тортилите са 100% веган.
Те не съдържат глутен и са подходящи за хора с глутенова непоносимост или цьолиакия.
Приготвени са по специална хилядолетна методология, позната като никстамализация.
Никстамализацията е процес на обработка на царевица или други зърнени култури, типичен за страните от Южна Америка. При никстамализацията царевицата се накисва и готви в алкален, обикновено варов разтвор, след което се изплаква и обелва от люспестата горна част. Обработената по този начин царевица има няколко преимущества:
Използваните за никстамализацията суровини са силно алкални и разграждат хемицелулозните обвивки на царевичните молекули. Това прави обработената суровина много по-лесна за готвене и храносмилане от организма. Царевицата, преминала през никстамализация може само с вода да образува хомогенно тесто, от което се приготвят всякакви печива.
Този метод на обработка се използва в Южна Америка от хилядолетия и е важен компонент от историята, традициите и хранителните навици на Мексико. Благодарение на никстамализацията древните култури на маите и ацтеките са имали богата на хранителни вещества основна храна. До ден днешен царевицата е важен елемент от диетата на мексиканците и нейното правилно обработване и приготвяне се смята за част от културното наследство на страната.
Бялата царевица дължи цвета си на по-ниските нива на пигмента бета каротен. Богата е на натрий, калий, витамини А, C, D, B6 и B12. Съдържа също желязо, магнезий и калций.
В Мексико тортилите са основата на множество ястия. Най-типичните сред тях са:
За да се насладите на вкуса им, затоплете тортилите преди консумация. Най-добрите начини за приготвянето им са:
С истинските царевични тортили на Nagual Alimentación SL се пренасяте директно в Мексико и си гарантирате традиционен вкус и най-добро качество.
ПРОИЗХОД | |
Държава | Испания |
Хранителни стойности (в 100 г) | |
Енергийна стойност kJ/kcal | 992 / 235 |
Мазнини (g), от които | 3,9 |
наситени мастни киселини (g) | 1,0 |
Въглехидрати (g), от които | 43 |
захари (g) | 1,2 |
Фибри (g) | 5,7 |
Протеини (g) | 4,2 |
Сол (g) | 1,38 |
Продуктът съдържа | |
Съставки | Никстамализирано брашно от бяла царевица (50%), вода (45%), стабилизатор: сорбитол; слънчогледово масло, сол, царевично нишесте и консервант: натриев пропионат. |
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС