• Вход
  • Регистрация
-{{(((product.discount.price - product.discount.special) * 100) / product.discount.price) | number: 0 | percentage: '%': false}}

Мексиканска тортила с бяло царевично брашно Blanco Nagual - 8x25 г

Без глутен
Без ГМО
Без лактоза
Веган

Тортилата е типична за Мексико царевична питка, която се консумира там от хилядолетия. Тортила питките са перфектни за бърза вечеря в делничен ден. Просто пригответе към тях любимите си добавки (месни или постни), напълнете хлебчетата, завийте и хапнете с удоволствие.

Продуктов код: 8437011855015
Производител: Nagual Alimentación SL
Наличност: В наличност
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}
  • Разнообразното хранене е един от основните принципи на доброто здраве. Когато набавяме на тялото си достатъчно нутриенти от различни храни, то може да функционира адекватно и да отговаря на условията на съвременния живот. Спазването на специфичен хранителен режим не е повод да ограничавате менюто си и мексиканските тортили на Nagual Alimentación SL го доказват.

    Преимуществата на тези истински мексикански тортили са множество.

    Използваната за тях суровина се подбира много внимателно и е продукт на устойчиво земеделие. Не съдържат ГМО. При производството не се използват животински суровини. Тортилите са 100% веган. Те не съдържат глутен и са подходящи за хора с глутенова непоносимост или цьолиакия. Приготвени са по специална хилядолетна методология, позната като никстамализация.

    Никстамализацията е процес на обработка на царевица или други зърнени култури, типичен за страните от Южна Америка. При никстамализацията царевицата се накисва и готви в алкален, обикновено варов разтвор, след което се изплаква и обелва от люспестата горна част. Обработената по този начин царевица има няколко преимущества:

    • Стрива се по-лесно;
    • Хранителната й стойност се увеличава;
    • Подобряват се вкусът и ароматът й;
    • Нивата на микотоксини в нея се редуцират;
    • От нея може да се получи хомогенно тесто, което е лесно за обработване;

    Използваните за никстамализацията суровини са силно алкални и разграждат хемицелулозните обвивки на царевичните молекули. Това прави обработената суровина много по-лесна за готвене и храносмилане от организма. Царевицата, преминала през никстамализация може само с вода да образува хомогенно тесто, от което се приготвят всякакви печива.

    Този метод на обработка се използва в Южна Америка от хилядолетия и е важен компонент от историята, традициите и хранителните навици на Мексико. Благодарение на никстамализацията древните култури на маите и ацтеките са имали богата на хранителни вещества основна храна. До ден днешен царевицата е важен елемент от диетата на мексиканците и нейното правилно обработване и приготвяне се смята за част от културното наследство на страната.

    Бяла царевица

    Бялата царевица дължи цвета си на по-ниските нива на пигмента бета каротен. Богата е на натрий, калий, витамини А, C, D, B6 и B12. Съдържа също желязо, магнезий и калций.

    Какво можете да приготвяте с царевичните тортили от бяла царевица?

    В Мексико тортилите са основата на множество ястия. Най-типичните сред тях са:

    • Енчилади;
    • Такос;
    • Тамалес;
    • Кесадияс;
    • Сопес;
    • Още много;

    За да се насладите на вкуса им, затоплете тортилите преди консумация. Най-добрите начини за приготвянето им са:

    • Загрейте фурната на 180 градуса. Увийте тортилите във фолио и изпечете за 10-15 мин.
    • Сложете тортилите в много горещ тиган (без мазнина) за 10 секунди от всяка страна.
    • Увийте тортилите в чиста кухненска кърпа и ги затоплете в микровълнова за 20 секунди.
    • Изпечете тортилите в тостер на средна топлина за 30 секунди.

    С истинските царевични тортили на Nagual Alimentación SL се пренасяте директно в Мексико и си гарантирате традиционен вкус и най-добро качество.

  • Тортила – древният хляб на ацтеките + рецепта
    Тортилите са една от най-старите храни, познати в човешката история. Според данните на археолози се консумират от 10 000 години. Техният дом е Южна Америка, и по-специално – Мексико. Самата дума торти ...
ПРОИЗХОД
Държава Испания
Продуктът съдържа
Съставки Никстамализирано брашно от бяла царевица (50%), вода (45%), стабилизатор: сорбитол; слънчогледово масло, сол, царевично нишесте и консервант: натриев пропионат.
Хранителни стойности (в 100 г)
Енергийна стойност kJ/kcal 992 / 235
Мазнини (g), от които 3,9
наситени мастни киселини (g) 1,0
Въглехидрати (g), от които 43
захари (g) 1,2
Фибри (g) 5,7
Протеини (g) 4,2
Сол (g) 1,38

Рейтинг на продукта
Напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...

ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

Мексиканска тортила с бяло царевично брашно Blanco Nagual - 8x25 г
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!