• Вход
  • Регистрация

При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.

-{{(((product.discount.price - product.discount.special) * 100) / product.discount.price) | number: 0 | percentage: '%': false}}

Мексиканска тортила с бяло царевично брашно Blanco Nagual - 8x25 г

Без глутен
Без ГМО
Без захар
Без мая
Без млечни
Веган
Пости

Тортилата е типична за Мексико царевична питка, която се консумира там от хилядолетия. Тортила питките са перфектни за бърза вечеря в делничен ден. Просто пригответе към тях любимите си добавки (месни или постни), напълнете хлебчетата, завийте и хапнете с удоволствие.

Продуктов код: 8437011855015
Производител: Nagual Alimentación SL
Наличност: В наличност
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}
  • Разнообразното хранене е един от основните принципи на доброто здраве. Когато набавяме на тялото си достатъчно нутриенти от различни храни, то може да функционира адекватно и да отговаря на условията на съвременния живот. Спазването на специфичен хранителен режим не е повод да ограничавате менюто си и мексиканските тортили на Nagual Alimentación SL го доказват.

    Преимуществата на тези истински мексикански тортили са множество.

    Използваната за тях суровина се подбира много внимателно и е продукт на устойчиво земеделие. Не съдържат ГМО. При производството не се използват животински суровини. Тортилите са 100% веган. Те не съдържат глутен и са подходящи за хора с глутенова непоносимост или цьолиакия. Приготвени са по специална хилядолетна методология, позната като никстамализация.

    Никстамализацията е процес на обработка на царевица или други зърнени култури, типичен за страните от Южна Америка. При никстамализацията царевицата се накисва и готви в алкален, обикновено варов разтвор, след което се изплаква и обелва от люспестата горна част. Обработената по този начин царевица има няколко преимущества:

    • Стрива се по-лесно;
    • Хранителната й стойност се увеличава;
    • Подобряват се вкусът и ароматът й;
    • Нивата на микотоксини в нея се редуцират;
    • От нея може да се получи хомогенно тесто, което е лесно за обработване;

    Използваните за никстамализацията суровини са силно алкални и разграждат хемицелулозните обвивки на царевичните молекули. Това прави обработената суровина много по-лесна за готвене и храносмилане от организма. Царевицата, преминала през никстамализация може само с вода да образува хомогенно тесто, от което се приготвят всякакви печива.

    Този метод на обработка се използва в Южна Америка от хилядолетия и е важен компонент от историята, традициите и хранителните навици на Мексико. Благодарение на никстамализацията древните култури на маите и ацтеките са имали богата на хранителни вещества основна храна. До ден днешен царевицата е важен елемент от диетата на мексиканците и нейното правилно обработване и приготвяне се смята за част от културното наследство на страната.

    Бяла царевица

    Бялата царевица дължи цвета си на по-ниските нива на пигмента бета каротен. Богата е на натрий, калий, витамини А, C, D, B6 и B12. Съдържа също желязо, магнезий и калций.

    Какво можете да приготвяте с царевичните тортили от бяла царевица?

    В Мексико тортилите са основата на множество ястия. Най-типичните сред тях са:

    • Енчилади;
    • Такос;
    • Тамалес;
    • Кесадияс;
    • Сопес;
    • Още много;

    За да се насладите на вкуса им, затоплете тортилите преди консумация. Най-добрите начини за приготвянето им са:

    • Загрейте фурната на 180 градуса. Увийте тортилите във фолио и изпечете за 10-15 мин.
    • Сложете тортилите в много горещ тиган (без мазнина) за 10 секунди от всяка страна.
    • Увийте тортилите в чиста кухненска кърпа и ги затоплете в микровълнова за 20 секунди.
    • Изпечете тортилите в тостер на средна топлина за 30 секунди.

    С истинските царевични тортили на Nagual Alimentación SL се пренасяте директно в Мексико и си гарантирате традиционен вкус и най-добро качество.

  • Тортила – древният хляб на ацтеките + рецепта
    Тортилите са една от най-старите храни, познати в човешката история. Според данните на археолози се консумират от 10 000 години. Техният дом е Южна Америка, и по-специално – Мексико. Самата дума торти ...
ПРОИЗХОД
Държава Испания
Продуктът съдържа
Съставки Никстамализирано брашно от бяла царевица (50%), вода (45%), стабилизатор: сорбитол; слънчогледово масло, сол, царевично нишесте и консервант: натриев пропионат.
Хранителни стойности (в 100 г)
Енергийна стойност kJ/kcal 883 / 209
Мазнини (g), от които 2,5 g
наситени мастни киселини (g) 0,4 g
Въглехидрати (g), от които 39,0 g
захари (g) 0,9 g
Фибри (g) 6,6 g
Протеини (g) 4,5 g
Сол (g) 1,1 g

Рейтинг на продукта
напиши отзив
Анжела
реален купувач
+ Удобна разфасовка - Не ни допадна вкуса и консистенцията. Много се чупят и разпадат при приготвяне. Има марки с доста по-добър продукт.
Таня Семерджиева
реален купувач
Перфектно!

ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

Мексиканска тортила с бяло царевично брашно Blanco Nagual - 8x25 г
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини, като се абонираш за седмичния ни бюлетин!