• Вход
  • Регистрация
-{{(((product.discount.price - product.discount.special) * 100) / product.discount.price) | number: 0 | percentage: '%': false}}

Мексиканска тортила с бяло царевично брашно Blanco Nagual - 20x25 г

Без глутен
Без ГМО
Без лактоза
Веган

От днес разнообразното, вкусно и полезно хранене става още по-лесно. Опитайте класическите мексикански тортили на Nagual Alimentación SL и се докоснете до традициите на Южна Америка. Не съдържат глутен и са перфектни, както за бърза вечеря, така и за по-специални ястия.

Продуктов код: 8437011855039
Производител: Nagual Alimentación SL
Срок на годност: 2020-08-04
Наличност: В наличност
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.discount.reason}}
  • Какво е тортила?

    Тортилата е плоско хлебче, което се приготвя от царевично брашно и се използва като основа в стотици рецепти. Това, което прави тортилите уникални като храна е методът им на приготвяне. Класическата мексиканска тортила се изпича от царевица, обработена чрез никстамализация.

    Никстамализацията е процес на обработка на царевица или други зърнени култури, типичен за страните от Южна Америка. При никстамализацията царевицата се накисва и готви в алкален, обикновено варов разтвор, след което се изплаква и обелва от люспестата горна част. Обработената по този начин царевица има няколко преимущества:

    • Стрива се по-лесно;
    • Хранителната й стойност се увеличава;
    • Подобряват се вкусът и ароматът й;
    • Нивата на микотоксини в нея се редуцират;
    • От нея може да се получи хомогенно тесто, което е лесно за обработване;

    Използваните за никстамализацията суровини са силно алкални и разграждат хемицелулозните обвивки на царевичните молекули. Това прави обработената суровина много по-лесна за готвене и храносмилане от организма. Царевицата, преминала през никстамализация може само с вода да образува хомогенно тесто, от което се приготвят всякакви печива.

    Този метод на обработка се използва в Южна Америка от хилядолетия и е важен компонент от историята, традициите и хранителните навици на Мексико. Благодарение на никстамализацията древните култури на маите и ацтеките са имали богата на хранителни вещества основна храна. До ден днешен царевицата е важен елемент от диетата на мексиканците и нейното правилно обработване и приготвяне се смята за част от културното наследство на страната.

    Защо да изберете тортилите от бяла царевица на Nagual Alimentación SL?

    Тортилите на Nagual Alimentación SL не просто следват класическата мексиканска рецепта. Те се произвеждат от най-висококачествена суровина от устойчиво земеделие. Не съдържат ГМО. За производството им не се използват животински суровини и са напълно веган. Нямат нито прашинка глутен и са подходящи за хора с глутенова непоносимост или цьолиакия.

    Бялата царевица дължи цвета си на по-ниските нива на бета каротен в състава й. Тя е богата на натрий, калий, витамини А, C, D, B6 и B12. Съдържа също желязо, магнезий и калций.

    Как да консумирате тортилите?

    За да се насладите на вкуса им, затоплете тортилите преди консумация. Най-добрите начини за приготвянето им са:

    • Загрейте фурната на 180 градуса. Увийте тортилите във фолио и изпечете за 10-15 мин.
    • Сложете тортилите в много горещ тиган (без мазнина) за 10 секунди от всяка страна.
    • Увийте тортилите в чиста кухненска кърпа и ги затоплете в микровълнова за 20 секунди.
    • Изпечете тортилите в тостер на средна топлина за 30 секунди.

    В традиционната мексиканска кухня от тортили се приготвят:

    • Енчилади;
    • Такос;
    • Тамалес;
    • Кесадияс;
    • Сопес;
    • Още много;

  • Тортила – древният хляб на ацтеките + рецепта
    Тортилите са една от най-старите храни, познати в човешката история. Според данните на археолози се консумират от 10 000 години. Техният дом е Южна Америка, и по-специално – Мексико. Самата дума торти ...
ПРОИЗХОД
Държава Испания
Продуктът съдържа
Съставки Никстамализирано брашно от бяла царевица (50%), вода (45%), стабилизатор: сорбитол; слънчогледово масло, сол, царевично нишесте и консервант: натриев пропионат.
Хранителни стойности (в 100 г)
Енергийна стойност kJ/kcal 992 / 235
Мазнини (g), от които 3,9
наситени мастни киселини (g) 1,0
Въглехидрати (g), от които 43
захари (g) 1,2
Фибри (g) 5,7
Протеини (g) 4,2
Сол (g) 1,38

Рейтинг на продукта
Напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...

ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

Мексиканска тортила с бяло царевично брашно Blanco Nagual - 20x25 г
промо цена
{{product.discount.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
стара цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
спестявате
{{(product.discount.price - product.discount.special) | number: 2 | currency:'лв':false}}
цена
{{product.discount.price | number: 2 | currency:'лв':false}}

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!