При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Без синтетични добавки, богато на полиненаситени мазнини и противовъзпалителни елементи, рибеното масло от ферментирал дроб на риба треска Green Pasture е продукт на семеен бизнес с грижа за здравето и дълголетието ви.
Продуктите на Green Pasture не участват в промоции и отстъпки.
Рибеното масло от диво уловена тихоокеанска риба треска е естествен източник на есенциални омега 3 мастни киселини - EPA и DHA. Именно те осигуряват редица ползи за здравето, като подпомагат организма в борбата с възпаления от различен произход, подобряват когнитивните функции и работата на имунната и сърдечно-съдовите системи. В изцяло натуралния състав се съдържат още естествени антиоксиданти, токофероли, мастноразтворими витамини и CoQ10. Рибеното масло от ферментирал черен дроб на риба треска е един от най-полезните природни продукти за оптимизиране здравето на цялото семейство.
Богатият състав на маслото и синергичното действие на неговите активни съставки, го правят изключително полезна и мултифункционална хранителна добавка, допълваща разнообразното хранене с полезни хранителни вещества.
Това ферментирало масло от черен дроб на треска е отличен източник на естествени витамини A и D и омега мастни киселини (включително EPA и DHA), заедно с други мастноразтворими хранителни вещества. Тъй като ферментиралото масло от черен дроб на риба треска е изцяло натурално и се извлича чрез ферментация, то лесно се абсорбира в човешкото тяло. Полезните хранителни вещества, които съдържа маслото, носят множество ползи за:
Маслото от дроб на риба треска се произвежда на малки партиди под строг производствен и технологичен контрол.. Произходът на рибите е ясен - те са уловени по устойчив начин в Берингово море и Алеутския островен район на Аляска.
За получаване на рибеното масло се използва методът на лакто-ферментация. Този метод позволява скъпоценните антиоксиданти да бъдат изцяло запазени и осигурява защита на организма от окислителното увреждане на свободните радикали.
Естествения процес на ферментация, чрез който е произведен продуктът има древни корени, датиращи от римско време. Ферментационният процес запазва всички хранителни вещества (т.е. масла, мастни киселини, витамини и антиоксиданти) от черния дроб на треска в естествената им форма.
Най-важното е, че процесът на ферментация дава възможност за бутилиране и запечатване на полученото ферментирало масло от черен дроб на треска (FCLO) без добавяне на синтетични антиоксиданти и други добавки.
Витамин Е
Витамин Е е известен като един от най-мощните естествени антиоксиданти. Той е в състояние да намали и предотврати окисляването на липидите. Рибата треска не може да синтезира токофероли самостоятелно. Като океански хищник, който се храни основно с по-малки риби, рибите треска са способни да усвояват и складират витамин Е и други полезни за здравето биологично съединения като пигменти и полифеноли. Растенията, водораслите и цианобактериите произвеждат витамин Е под формата на α, β, γ и δ-токофероли и α, β, γ и δ-токотриеноли. А-токофероли имат най-голяма антиоксидантна активност и именно тази форма на витамин Е е основният токоферол, открит в черния дроб на рибата треска;
Витамин К
Витамин К е ключов витамин, участващ в съсирването на кръвта, метаболизма на минералите и регулирането на нивата на калций в организма. Доктор Хенрик Дам открива витамин К в края на 20-те години на миналия век. Той задълбочено изследва ефектите му и стига до заключението, тялото се нуждае от витамин К, за да произведе протромбин и съсирващ фактор, които са важни за съсирването на кръвта и костния метаболизъм.
Витамин А
Витамин А е от съществено значение за поддържането на тъканите, покриващи вътрешните и външните повърхности на тялото, включително очите, кожата, дихателните органи, стомашно-чревния тракт и пикочо-половата система. Заедно с другите мастноразтворими витамини в рибеното масло, витамин А предпазва от зрителни нарушения, възпалителни очни заболявания, повишено кръвно налягане, увреждане на когнитивната дейност и редица други здравословни проблеми.
Витамин D
Витамин D е мастноразтворимо хранително вещество и играе основна роля в образуването на костната тъкан. Той е важен за мозъка, сърцето, мускулите, имунната система и функцията на кожата. Маслото от черен дроб на треска, което не е префилтрирано или фалшифицирано, е особено богат източник на естествено срещащ се витамин D. Когато маслото от черен дроб на треска с високо съдържание на витамини се приема в тандем с масло с високо съдържание на хранителни вещества, комбинацията от двете осигурява на тялото пълният набор от мастноразтворими витамини.В лабораторната си работа д-р Прайс показва, че тези класове мастноразтворими витамини - A, Е и К, са важни за поддържането на оптимални нива на калций и фосфор в кръвта. Тъй като зъбите и слюнката се изграждат от нашето кръвоснабдяване, а зъбите са изградени от калций и фосфор, има резон в това, че оптимизирането на нивата на двата минерала в кръвта би довело до намаляване на кариесите.
Други изследователи също съобщават, че витамин D може да бъде от полза и за намаляване на риска от заболявания като рак. Bailey (1952) съобщава, че рибеното масло от черен дроб съдържа по-големи количества витамин D от месото на рибата, независимо от вида ѝ. Маслото от треска се извлича от черен дроб на риба треска, който съдържа между 85-500 IU витамин D / гр. Масло. Това количество може да варира в различните партиди поради спецификите на улова, географски особености, сезон и видове риби;
CoQ10
Както рибеното масло, така и CoQ10 са най-известни със своите ползи за здравето на сърцето. Рибеното масло естествено регулира нивото на възпаление в тялото ви и може да помогне в борбата с оксидативния стрес.
Ненаситени мастни киселини
Омега-3 мастните киселини са известни като „незаменими мастни киселини“, тъй като тялото не може да ги произвежда. Най-често срещаните форми на омега-3 мастни киселини включват докозахексаенова киселина (DHA), ейкозапентаенова киселина (EPA) и алфа-линоленова киселина (ALA). Всички омега-3 образуват критични компоненти на клетъчните мембрани на тялото и допринасят за поддържането на здравословни нива на холестерол, балансирани триглицериди, поддържане на настроението и теглото, нормална реакция на възпалението, поддържане на здравето на сърцето и цялостното когнитивно здраве.
Точното количество мастни киселини в рибеното масло варира от партида до партида.
5 мл. = 5 гр. = 5000 мг. = 1 ч.л. X = количеството ферментирало масло от черен дроб на треска, което приемате Y = приблизителният % от мастната киселина, открит в продукта, което е 10%. X мг. x 10% [Y] = мг. прием
И така, колко мг. DHA получавате, ако приемате 1 ч. л. Ферментирало масло от черен дроб на треска всеки ден?
5000 мг. x 10% = 500 мг. DHA на чаена лъжичка.
Допълнителна информация за ферментиралото масло от черен дроб на риба треска
Green Pasture добива цялото количество черен дроб на риба треска от арктическия регион. Още по-точно, рибите са диво уловени в Берингово море / Алеутските острови в Аляска.
Маслото от черен дроб на треска Green Pasture е тествано от трети страни на всяка стъпка - започвайки от океана до финалния продукт в бутилка! Всяка партида рибено масло от ферментирал дроб на треска се тества за наличие на замърсители, включително тежки метали, както и за количество на разнообразни хранителни вещества.
Производителят прилага лакто-ферментация - традиционен метод на ферментация за извличане на масла, като същевременно се придържа към съвременните стандарти за безопасност и чистота. Тези усилия са част от цялостната политика на Green Pasture да прилага консервативни екологични подходи, когато е възможно. При избора на партньори се търсят най-високите стандарти за качество и устойчивост. За изключителен доставчик на черен дроб на треска е избран Alaskan Leader Seafoods.
Ферментиралото масло от черен дроб на атлантическа треска е сертифицирано от Marine Stewardship Council, което гарантира, че използваната за суровина риба е добита чрез устойчив улов. (MSC-C-55178).
Лакто-ферментацията е много деликатен метод, който позволява да се запазят ценните вещества, съдържащи се в черния дроб. Част от тях са естествени антиоксиданти, които допринасят за силна имунна система и борба с окисляващите свободни радикали. Лакто-ферментацията позволява и запазването на омега-3, както и на омега-6, омега-7 и омега-9 мастните киселини в рибеното масло.
Възрастни и деца над 12 години – 2 мл веднъж дневно. Използвайте приложената спринцовка за правилно дозиране.
Да не се използва при непоносимост към рибни продукти и други морски дарове!
Предупреждение:
Съдържа риба!
Продуктът се добива и преработва на място, където се обработват и съхраняват риба, ракообразни, ядки, млечни и соеви продукти!
Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!
Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Да се съхранява на сухо, хладно и тъмно място, недостъпно за деца!
След отваряне да се съхранява в хладилник!
Количество на доза 2 мл | |
Калории | 20 |
Калории от мазнини | 20 |
ПРОИЗХОД | |
Държава | САЩ |
СЪСТАВ В: | |
Състав: | Сурово масло от ферментирал черен дроб на риба треска. |
Състав в препоръчителна дневна доза от 2 мл: | |
Мазнини | 2 g |
от които наситени мазнини | 0,5 g |
Холестерол | 5 mg |