При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
LactoControl е специално разработен комплекс, който да подпомогне храносмилането на млечни продукти и съдържащите се в тях протеини. Патентованата мултиензимна смес в LactoControl включва лактаза USP, амилази, протеази, липаза, алфа-галактозидаза, HemiSEB ® (патентована смес от хемицелулоза, бета-глюконаза, ксиланаза, пектиназа и фитаза) и целулоза. Комбинираното действие на тези съставки правият LactoControl мощна храносмилателно–ензимна формула, която може да донесе комфорт и облекчение на много хора.
Млякото е един от най-добрите източници на основни и незаменими хранителни вещества като протеини и калций, но дори при това положение в усвояването им има някои тънкости. В действителност много хора се борят и имат проблем с правилното храносмилане и усвояване на полезните хранителни вещества на млякото и млечните продукти. Една от възможните причини е липсата на подходящ ензим, който спомага за разграждане на лактозата в млякото (става дума за лактаза).
Като резултат храносмилателните проблеми, свързани с млякото, като лактозна непоносимост и непоносимост към млечен протеин/ белтък/, се отчитат при все повече хора, отказващи консумация на мляко и млечни продукти (сирене, кашкавал и други).
Непоносимостта към лактоза – състояние, характеризиращо се с невъзможността да се разградят захарите, намиращи се в млякото, се отразява на поне 10% от цялото население на САЩ. Лактозната непоносимост е резултат от неспособността на организма да произвежда достатъчно от ензима лактаза.
Причините за развитие на лактозна непоносимост може да са с различен произход – липса на ензими, увреждане на тънките черва или вродена липса на конкретен ген, отговорен за разграждащия ензим.
При нормално храносмилане, ензимът лактаза разгражда млечната захар в по-прости лесноусвоими от организма захари глюкоза и галактоза. Глюкозата и галактозата се абсорбират в кръвния поток. При хората с непоносимост към лактоза, лактазният ензим не разгражда ефикасно приетото количество лактоза, вследствие на което червата задържат течности. Следващата стъпка е опасна, тъй като неразградената лактоза преминава от тънките черва в част от дебелото черво, където ферментира поради наличието на бактерии. В резултат на това се стига до симптоми като спазми, подуване на корема, газове, диария.
Според Националния Институт по здравеопазване определена част от населението показва дори по-високи нива на непоносимост: 95% от азиатците, от 60 до 80% от афроамериканците и евреите Ашкенази, от 80 до 100% от американските индианци, и от 50 до 80% от латиноамериканците.
Суплементирането с храносмилателни ензими може да направи млечните продукти по-лесно смилаеми и така те отново да бъдат достъпна храна за много хора, които иначе изпитват неприятни симптоми при консумацията им.
Lacto Control е цялостна формула за ефективно храносмилане на млечни продукти. Ензимът лактаза в Lacto Control хидролизира лактозата (разгражда я до по-малки частици), като по този начин се облекчава дискомфортът, причинен от лактозната непоносимост.
Лакто Контрол участва не само в разграждането на лактозата, но също така и в разграждането на млечен протеин/белтък и другите храни, приети с млечните продукти.
Има няколко млечни протеини, съдържащи се в млечните храни, които имат потенциал да предизвикват храносмилателни разстройства и алергии към млечен протеин. Най-често срещаните такива протеини са казеин, алфа и бета-лактоглобулини, имуноглобулини и албумин. Мощните протеазни ензими, представени в Lacto Control, спомагат да се хидролизират тези протеини и значително да се намали техния потенциал да предизвикват проблеми с храносмилането.
Млечните продукти обикновено се консумират посредством други храни, което допълнително усложнява храносмилателните механизми. Например, в допълнение към лактоза, млечен протеин и липиди, дадена храна може да съдържа и несмилаеми захари (олигозахариди) от зърнени и бобови растения, което да доведе до метеоризъм.
Lacto Control съдържа HemiSEB ® ензимен комплекс, който разгражда трудните за смилане компоненти от влакнодайни растения и спомага да се освободи и използва тяхната скрита метаболитна енергия.
Добре е винаги да преглеждате етикетите на продуктите, които купувате, защото може въобще да не подозирате, че в тях има скрита лактоза под някаква форма. Ето и един подробен изчерпателен списък на такива храни и продукти:
Хляб и други тестени изделия, вафли, палачинки, бисквити, сладки и смеси за тяхното приготвяне, преработени храни за закуска като понички, замразени вафли и палачинки, сладкиши, рула, преработени зърнени закуски, инстантни картофено пюре, супи, напитки за закуска; картофен чипс, царевични чипсове и други преработени чипсове; преработени меса, като бекон, колбаси, обработени за консумация меса; маргарин, салатни дресинги, течни и прахообразни продукти на млечна основа, които се използват в хранителни заместители, протеинови смеси и протеинови блокчета, бонбони, не-млечни течни и инстантни сметани за кафе и не-млечни кремообразни топинги.
Ензими | Действие |
Лактаза | Разгражда млечната захар лактоза в широк температурен и pH диапазон |
Амилази | Разграждат въглехидрати и нишесте в по-малки захари, които се абсорбират лесно; тези захари се произвеждат по естествен път от човешкия организъм, от някои микроорганизми и растения |
Протеази | Хидролизират протеини като казеин, алфа и бета лактоглобулини, имуноглобулини, албумин и други растителни и животински протеини в малки протеини /по-малки вериги полипептиди/ и аминокиселини за по-лесно усвояване |
Липази | Разграждат мазнините в незаменими мастни киселини, необходими за изграждането на здрави тъкани и клетки |
Алфа-галактозидаза | Разгражда сложни въглехидрати като рафиноза и стахиоза, които се съдържат в бобовите растения |
Хемицелулоза | Разгражда въглехидрати, фибри и други растителни полизахариди |
Бета-глюконаза | Хидролизира бета-глюкани, намиращи се в зърнените култури, подобрява смилаемостта на пшеница, ръж и ечемик |
Ксиланаза | Разгражда полизахаридите на скорбялата, особено влакна от зърнени храни, бобови растения и други храни на растителна основа |
Пектиназа | Хидролизира и деполимеризира естествен пектин, намиращ се в зрели плодове и зеленчуци |
Фитаза | Разцепва и освобождава свързани минерали като фосфор от молекула на фитинова киселина, които присъстват в много храни на растителна основа, включително бобови култури |
Целулаза | Разгражда въглехидрати на фибри и други растителни полизахарид |
Комплексната ензимна формула на Lacto Control е в състояние да посрещне всички храносмилателни предизвикателства и да се справи с тях успешно.
- Без пестициди, химикали, консерванти, животински производни, млечни продукти, лактоза, мая, риба, миди и ракообразни, фъстъци, черупкови плодове, изкуствени подсладители и цветове.
- Всички ензими и пробиотици са кошер-сертифицирани и са подходящи за вегетарианци и вегани.
- Биоактивна система протеин пептид (BPPS ®) е патентован производствен процес с участието на допълнителни биоактивни пептиди, осигурява по-голяма стабилност на ензимите, усвояването и биологичната годност.
Препоръчителна доза за дневен прием: По 1 капсула непосредствено преди консумиране на млечни продукти.
Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.
При бременност, кърмене или при прием на други лекарства да се приема след консултация с лекар.
ПРОИЗХОД | |
Държава | САЩ |
Състав в препоръчителен дневен прием от 1 капсула: | |
Лактаза / Lactase | 187 mg |
Продуктът съдържа | |
Помощни вещества: | Емулгатор: царевичен малтодекстрин. |