БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Какаовите зърна са супер храна, която зарежда тялото с енергия и множество ценни минерали. Подходящи са за директна консумация или стрити в различни десерти, мусове и шейкове.
Какаовите зърна произхождат от Южна и Централна Америка, където намират важна част в местната култура на хората от хилядолетия. Зърната на какаото се намират вътре в плода на дърво, наречено Theobroma cacao, които виреят само на определена височина. Плодовете на какаовите дървета били толкова важни в древността, че древните култири ги използвали като разменна валута, като те били по-ценни от дори от златото! Днес все повече изследвания установяват ползите и добрите хранителни свойства на какаовите зърна за здравето.
Минерални съставки
Какаовите зърна разполагат с голям брой ценни минерали. В суровите какаови зърна има магнезий, мед, желязо, фосфор, калций и калий. Магнезият е нужен за работата на мускулите и особено свързван с правилната функция на сърдечния мускул и функцията на съня. Фосфорът и калцият спомагат за растежа и поддържането на здрави кости, докато минералът мед е важен при много биомеханични реакции. Калият играе роля за мускулатурата на сърцето и е важна част от правилната функция на клетките. Какаовите зърна подобряват и здравето на кожата , косата и растежа на ноктите, което се дължи на съдържанието на сяра.
Анандамид
Това е химическо вещество, което се намира в мозъка, бива освобождавано, когато невроните (мозъчните клетки) предадат информация за постъпили вещества, наречени ендоканабиноиди и действат на същия принцип както канабиса. Това означава, че какаото действа по съвсем безопасен начин подобно на канабиса, като ни дава свежи дози енергия и съсредоточен ум, но без да предизвиква психотични ефекти.
Фенилетиламин
Освобождава се при задействане на нервните предавателни клетки и представлява вид моноамин.
Това е друго вещество, което е отличен източник на енергия и доприанся за добро настроение, покачване на кръвното налягане и глюкоза, водейки до естествено чувство на задоволство. Бива наричано още и „наркотикът на любовта”.
Полифеноли
Тези вещества могат да спомогнат много здравословното ни състояние и състоянието на сърдечно-съдовата система. Въпреки това какаото все още не се използва в медицината за заболели с проблеми на кръвното налягане и сърдечният пулс. Нужни са допълнителни изследвания по въпроса.
Начин на употреба: 5-20 зърна на ден, директно или смесени с ядки, плодове, сок.
Какаовите зърна притежават силна хранителна стойност, което ги прави подходящи за консумация през деня, защото създават ситост.
Препоръчително е да се консумират в първата част на деня заради възбуждащото/енергезиращо действие!
ПРОИЗХОД | |
Държава | Перу |
Хранителни стойности (в 100 г) | |
Енергийна стойност kJ/kcal | 2663 / 642 |
Мазнини (g), от които | 53,3 |
наситени мастни киселини (g) | 33,8 |
Въглехидрати (g), от които | 25,7 |
захари (g) | 0,0 |
Протеини (g) | 14,0 |
Сол (g) | 0,18 |
Продуктът съдържа | |
Съставки | 100% био какаови зърна |
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС