БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
InflaZyme съдържа протеолитичен ензимен бленд и антиоксиданти, сред които мощните протеолитични ензими натокиназа и серапептаза.
InflaZyme – в помощ на кръвообращението и при възпаление
Фибрин е неразтворим протеин, който тялото произвежда в отговор на кървене или възпаление. Той изпълнява важни функции в организма, включително и съсирването на кръвта и заздравяването на раните. По време на процеса на съсирване на кръвта белтък, наречен фибриноген, се превръща във фибрин, който от своя страна образува слой от съединителна тъкан от вътрешната страна на повредения кръвоносен съд. За да направят това, фибриновите нишки се оплитат в структура, наподобяваща мрежа, около повредения съд и тази структура се втвърдява, образувайки "кръпка", или малък съсирек, за да се предотврати по-нататъшно увреждане.
Въпреки защитната си функция прекомерното количество фибрин може да причини повече вреди, отколкото ползи. Високото ниво на циркулиращ фибрин има потенциал да ускори образуването на съединителна тъкан, да увеличи образуването на съсиреци, които да попречат на нормалното движение на кръвния поток. Това може да доведе до увеличаване на вискозитета на кръвта, подуване, оток, болка, хронично възпаление и по-сериозни фиброзни състояния или сърдечно-съдови инциденти.
Според изследователския институт "Скрипс" обикновено се приема, че устойчивостта на фибрин в допълнително образуваната клетъчната матрица (съединителна тъкан) насърчава фиброза, както и че степента на фиброза е зависима от протеази (протеин-асимилиращи ензими), които премахват фибрин. Фиброзните заболявания се появяват, когато нормалното протичане на този процес е нарушено и излишният фиброзен материал се натрупва в тъканите. Протеазите в InflaZyme поддържат нормални нива на фибрин, нормален вискозитет на кръвта, нормално кръвообращение и спомагат за поддържането на адекватен имунен отговор при възникване на различни възпаления.
В състава на InflaZyme влиза оригиналната формула Neprinol ®, която включва SEBkinase ® (стомашно-устойчива серапептаза и натокиназа). Съществуват множество имитации, но AST Enzymes е производителят на оригиналната формула.
SEBkinase обединява две стомашно-устойчиви фибринолитични протеази: PerEnzyme SP ®, (Серапептаза) и NattoSEB ® (натокиназа без витамин К – витамин, който подпомага кръвосъсирването). Пълният набор от протеолитични ензими, липаза, CoQ10, билки и минерали в InflaZyme допълнително подпомага действието на SEBkinase. Крайният резултат е цялостна системна ензимна смес, създадена, за да се поддържа нормално здравословно кръвообращение.
InflaZyme също така поддържа здравословни нива на С-реактивен протеин (CRP) – маркер за възпаление, чиито нива дават информация при възникване на висок рисков фактор от възпаление и сърдечно-съдови заболявания. В допълнение производството на цялата системна ензимна смес е сертифицирано по ISO 9001:2000 и в съответствие с Добрите Производствени Практики /GMP/, осигурени от използването на специално разработена Биоактивна Протеин Пептидна система /BPPS/ за производство.
Повечето марки натокиназа и серапептаза, предлагани на пазара, не са стомашно-устойчиви, което означава, че могат да загубят значителна част от фибринолитичната си активност и ефективност, попадайки в киселинната среда на стомаха. Стомашно-устойчивостта на нашата марка InflaZyme SEBkinase позволява на тези чувствителни ензими да оцелеят в киселинната среда на стомаха и да преминат в кръвообращението в състояние на високи нива на активност.
Стомашно-устойчивите ензимни форми ще се разпаднат едва след навлизане в алкалната среда на червата. Ако използваната от Вас формула ензими не са стомашно-устойчиви, Вие вероятно давате парите си напразно.
Ензимната активност, измерена във фибринолитични активни ензимни единици не означава нищо, ако ензимите се унищожават и/или се денатурират във висококиселинните условия на стомашната среда. Нашите периодични лабораторни тестове показват, че серапептаза и натокиназата губят значително активността си, когато попаднат в среда с ниско рН (като тази в стомаха). Произвежданите от нас стомашно-устойчиви натокиназа и серапептаза (съдържащи се в оригиналната SEBkinase формула) показват високи нива на активност при същите условия на ниско рН.
Биоактивна Протеин Пептидна система (BPPS) е система от пептиди, използвани за стабилизиране и подобряване дейността на ензимите. BPPS система е разработена от компанията SEB (Specialty Enzymes and Biotechnologies Co) специално за подобряване на ензимната стабилност. SEB използват стабилизатори още от самото начало на производство на ензими, започнало през далечната 1957 година. В началото на 1990-те години SEB постигат изключителен напредък с разработване на системата BPPS.
Ензими | Действие |
Натокиназа (NattoSEB) | Получени от ”нато”, традиционна японска храна, направена от ферментирали соеви зърна. ”Нато” е позната от векове заради положителните си лечебни свойства и по-специално с действието си върху сърдечно-съдови заболявания. За да се получи „нато”, соята ферментира посредстом полезни бактерии Bacillus Natto (понякога обозначавани като Bacillus subtilis Natto). По време на ферментацията бацили произвеждат протеазни ензими, най-важният от които е натокиназата. Подобно на другите протеазни ензими натокиназата има мощно противовъзпалително действие, както и няколко други полезни свойства, включително фибринолитична активност. Изследователят Hiroyuki Sumi открива активния ензим в ”нато” и демонстрира способността му да разтваря съдови кръвни съсиреци. Той назовава този ензим "натокиназа", означаваща "ензим от нато”. |
Серапептаза PerEnzyme |
Получен от бактериите Serratia marcescens, които първоначално са открити в червата на копринени буби. Бактериите произвеждат ензим, който позволява на копринената буба да разтвори копринения си пашкул и да излезе след метаморфозата. Понастоящем се отглеждат култури от Serratia marcescens за производство на серапептаза чрез ферментация. Многобройни научни изследвания и клинични проучвания свидетелстват за мощните противовъзпалителни, протеолитични (разтваряне на протеини) и фибринолитични (разграждане на фибрин ) свойства. Изследванията показват и че съединителна тъкан, образувана при възпалителен процес, значително намалява, както и че протеините, получени вследствие на възпалителния процес, се усвояват ефективно. Серапептазата е протеазен ензим, който се използва в Япония и Европа в продължение на четири десетилетия заради неговото противовъзпалително действие.
|
Бромелаин | Протеолитичен ензими, намерен в плода на ананаса (Ananas comosus); известен с неговите храносмилателни и противовъзпалителни свойства. Добър заместител на ензимите с животински произход пепсин и трипсин. Подобно на тях има системно подпомагаща активност и висока храносмилателна активност, но за разлика от ензимите с животински произход, може да действа в широк pH диапазон.
|
Папаин | Получени от плодовете на дървото папая, папаин се използва от векове като ефективно средство, подпомагащо храносмилането /хидролитичен протеолитичен ензим/. |
Липаза | Разгражда мазнините в незаменими мастни киселини, необходими за здрави тъкани и клетки. |
Протеаза | Хидролизира протеини като казеин, желатин, соя, риба и други растителни и животински протеини в по-малки вериги полипептиди (малки протеини) и аминокиселини за по-лесно усвояване от организма. |
Рутин | Биофлавоноид; укрепва и тонизира артериите и вените, има ефективни антиоксидантни свойства за регулиране на вредите от свободните радикали; подпомага организма да отговори на различните видове възпаления. |
Амла | Позната като Индийско цариградско грозде (Emblica Officinalis), естествен ефикасен антиоксидант, както и един от най-богатите източници на усвоим витамин С. |
Коензим Q10 | Основен ензим и кофактор в обмяната на веществата, който е присъщ на организма – произвежда се и се съхранява в черния дроб, бъбреците и сърцето; жизненоважен ензим за производството на енергия; от съществено значение за цялостното здраве на клетките. |
Магнезий | Основен минерал, кофактор за извършването на над 350 ензимни операции в организма, важна част от сърдечно-съдовата и нервната физиология. Магнезият участва в отпускане на артериите и спомага за намаляване на кръвното налягане. |
Препоръчителна доза за дневен прием: Три пъти дневно по 1-2 капсули, приети 30 мин. преди или 2 часа след хранене.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
ПРОИЗХОД | |
Държава | САЩ |
Продуктът съдържа | |
Помощни вещества: | стабилизатор: царевичен малтодекстрин |
Състав в препоръчителен дневен прием от 3 капсули: | |
NattoSEB® (натокиназа) | 240 mg |
Serrapeptase EN | 219 mg |
Бромелаин | 180 mg |
Папаин | 159,75 mg |
Липаза | 153,75 mg |
Протеаза | 151,5 mg |
Рутин | 99 mg |
Амла | 75 mg |
Коензим Q10 | 15 mg |
Магнезий | 15 mg |
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС