БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Вкусен и полезен деликатес от кремообразен нахут и диви гъби пачи крак.
За деликатеса ни от нахут полагаме особено старание - гъбите пачи крак се берат на ръка, а след това се сушат на слънце. Питателен нахут, приготвен като нежен крем, комбиниран със сушени гъби пачи крак, създават деликатес, който пленява всеки любител на горските вкусове. Дивите гъби са единственият неживотински, естествен източник на ценния витамин D и мощен антиоксидант, а в комбинация с нахута, който освен богат източник на протеини, регулира кръвната захар и укрепва костите и зрението, превръщат деликатеса във вкусен и особено полезен продукт за всеки. Всички продукти от серията WildWoods имат международен сертификат за веган храни V-label и международен сертификат за качество ISO 22000.
Може да се използва за разядки, да се хапва директно или да се влага в различни ястия.
Равиоли с деликатес от нахут с пачи крак WildWoods и карамелизиран лук
Необходими продукти:
За пастата за 2 порции:
За пълнежа:
За карамелизирания лук:
За довършване на пастата:
Начин на приготвяне:
Върху кухненски плот изсипете брашното и оформете кладенче.
В него добавете яйцата, като отделите малко белтък за слепване на равиолите.
С вилица замесете тесто, като започвнете от центъра и постепенно добавете от брашното.
Добавете щипка сол и месете с ръце до получаването на гладко тесто.
В случай че е необходимо добавете и водата.
Опаковайте тестото в домакинско фолио и го оставете да почине за 30 мин.
През това време подгответе карамелизирания лук.
Загрейте маслото и зехтина в подходящ съд.
Запържете лука до прозрачност.
Добавете захарта и оставете още 1-2 минути на котлона, докато лука се карамелизира.
Добавете балсамовия оцет, овкусете със сол и оставете течността да изври.
Дръпнете настрани и охладете.
Разопаковайте тестото и разделете на 4 равни части за да работите с тестото на порции.
Набрашнете плот и с помощта на точилка разточете една топка в правоъгълна форма.
Прегънете около 1/3 от едната страна към центъра, а след това и срещуположната 1/3 за да оформите пакет и отново разточете в правоъгълна форма, като поръсвате по малко брашно.
Повторете процедурата няколко пъти, като при всяко следващо разточване и прегъване се стремете да получите по-гладка и по-тънка кора.
Може да работите и с машина за паста, в случай че притежавате.
Финално трябва да получите 4 тънки кори с правоъгълна форма.
Когато получите желаната дебелина за паста, поръсете с брашно и прехвърлете една кора върху форма за равиоли.
Във всяко гнездо нанесете малко от деликатеса от нахут с пачи крак и малко от карамелизирания лук.
Намажете ръбовете на формата с малко белтък и похлупете с втора кора.
Притиснете и мините по формата с точилка за да оформите всяка равиола.
Повторете процедурата и с останалото тесто.
Когато сте готови, кипнете подсолена вода и гответе равиолите за 2-3 минути.
В тиган загрейте маслото и зехтина.
Запържете чесъна, черния пипер и салвията за 1-2 минути.
Добавете сварената паста + 2-3 с.л. от водата в която е вряла пастата и оставете на слаб огън за около минута, докато водата се изпари.
Поднесете равиолите горещи и поръсете с орехи.
ПРОИЗХОД | |
Държава | Сърбия |
Хранителни стойности (в 100 г) | |
Енергийна стойност kJ/kcal | 988 / 234 |
Мазнини (g), от които | 17 |
наситени мастни киселини (g) | 0,9 |
Въглехидрати (g), от които | 12 |
захари (g) | 0 |
Протеини (g) | 7 |
Сол (g) | 1,6 |
Продуктът съдържа | |
Съставки | Нахут 45%, вода, студено пресовано слънчогледово масло, рафинирано слънчогледово масло, сушени гъби пачи крак 5%, хималайска сол, консервант: калиев сорбат. |
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС