Зимна салата с цвекло и песто [веган, без глутен]

0
355

[fb_button]

Последните седмици на годината обикновено преминават пред обилни трапези, отрупани със сладки и солени лакомства. Със сигурност ви е натежало от хапване, за това днес ви предлагаме вкусна зимна салата. Тя ще ви засити с богатството си от цветове и вкусове без допълнително да затруднява храносмилането ви.

Необходими продукти:
  • 2 средно големи глави цвекло
  • 2 ч.ч. зеленолистни (спанак, кейл, маруля)
  • зехтин за овкусяване

За пестото:

Начин на приготвяне:

Настържете цвеклото на едро ренде. Разпределете го в подходящ съд за печене и овкусете със сол и зехтин.

Загрейте фурната до 200 градуса и печете цвеклото за 8-10 минути.

За пестото – поставете всички съставки в кухненски робот и блендирайте до желаната от вас консистенция.

Измийте и нарежете зеленолистните.

Смесете всички съставки и гарнирайте с листа пресен босилек.

*За по-плътен вкус на пестото, можете да добавите любимият ви VioLife продукт.

Желаем ви здрав апетит.

Рецепта и снимка:

Onegreenplanet.org

Nasheto_predlojenie

himalaiska_sol_fina pfeffer_schwar orehovi_qdki_1

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име