Зеленчукови спагети с пикантен сос [веган, без глутен]

0
33

 

Веган опциите на традиционни храни вече изобилстват, но как да заместим любимите спагети? Ако не ядеш глутен и си любител на леките, бързи и вкусни рецепти, днешната е за теб. В нея заместваме типичната паста със сурови зеленчуци – краставици или тиквички. Така получаваме перфектното лятно ястие, което ще те засити (благодарение на ядките в него) без да копмрометира хранителния ти режим.

Необходими продукти:
За спагетите:
  • 2 големи краставици/тиквички
  • Шепа кейл/рукола или друго зеленолистно по твой избор
  • Шепа сурово кашу
За соса:
Начин на приготвяне:

Смесваме всички съставки за соса в блендер до получаване на хомогенна смес.

Нарязваме краставивиците/тиквичките на тънки лентички с помощта на белачка. Ако имаш спайралайзер, можеш да го използваш.

Смесваме готовите „спагети“ с желаното количество сос, добавяме зеленолистни и ядки. Можеш да заместиш суровото кашу със Сире-НЕКА.

Сервираме веднага, тъй като овкусените сурови зеленчуци бързо се разводняват.

Желаем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка:

onegreenplanet.org

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име