Зеленчукова Пърленка с Безглутенов Микс Премиум

0
312
Рецепта за пърленка

В Каталуния имат традиционно предястие, което е подобно на нашето кьопоолу, но доста по-опростено. Нарича се ескаливада и редовно присъства на трапезата. Представлява печени на грил или на огън чушки и патладжан, на някои места слагат и аншуа, заедно с хляб и зехтин. В някои части го нареждат върху пърленка.

Чушките и патладжанът са страхотна есенна комбинация. Взимайки идеята за ескладивада с пърленка, реших да я пробвам с готов безглутенов микс за хляб Пирмиум на Оргран. За приготвяне на пърленката ползвах половината количество от пакета. Получи се страхотно и стана много лесно. Промених малко начина за приготвяне, заради формата на пърленката.

Рецепта за пърленка

В голяма купа смесете първо готовия микс, заедно със солта и маята. После добавете водата и зехтина и смесете всичко с миксер. Сместа е доста лепкава. Покрийте я с кърпа и я оставете на топло за около 40 – 50 мин.

В покрита с хартия за печене тава, изсипете втасалата смес. С помощта на шпатула я разнесете внимателно и я оформете в кръг с дебелина около 2-3 см. Сложете я да се пече в предварително загрята фурна на 210 С за 10 мин. После на 180 С за още 10 мин. или докато хване коричка.

С помощта на четка омазнете добре повърхността на пърлнката и оставете да се запечета само отгоре за около 5 мин. или докато стане златиста.

Зеленчуците

  • 1 средно голям патладжан нарязан на четири по дължина
  • 2 – 3 червени чушки, изчистени
  • Зехтин, достатъчно за омазняване
  • Щипка сол и пипер

В отделни тави наредете патладжана и чушките. Патладжана сложете с кората надолу и отгоре покрийте добре със зехтин и малко сол и пипер. На предварително загрята фурна на 200 С печете и двете около 30 мин. или докато са готови.

Когато са готови, покрийте чушките с някакъв съд да се задушат. След като изстинат, ги обелете. С помощта на лъжица изкарайте вътрешната част на патладжана.

Наредете зеленчуците върху готовата пърленка. Гарнирайте с магданоз, пресен лук, чесън на ситно, зехтин и сол на вкус. Най–добре се насладете незабавно.

Предишна статияБоб, леща и други варива – защо трябва да хапвате повече от тях
Следваща статияТоп 5 палео десерти, които трябва да опитате през живота си
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име