БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Пицата е идеалното ястие за много моменти. Дни преди да замина за дълго пътуване се старая да оползотворя всичко, което лесно се разваля и не пазарувам. Рецепта за пица с каквото е останало в хладилника е чудесно вкусно решение.
Първата ми работа беше в италиански ресторант и имах възможност да науча някои техники за правене на тестени изделия, но не и пица. В друг ресторант приготвях веган и безглутенови пици. Беше трудоемко смесването на различни видове безглутенови брашна за получаване на добра текстура на тестото, която да не се разпадне и да не е много суха. После месене и точене. Колкото и да обичам да правя всичко сама, има неща, които изискват твърде много усилия. В такива моменти съм доволна, че има готови миксове като този на Оргран за пица и тестени изделия.
Могат да се направят 3 пици с диаметър 25 см. Аз обаче го разделих на две партиди. В първата пробвах просто готовият микс с вода, сол и зехтин. Получи се доста добре, но леко суха и твърда.
Вторият път (снимката) пробвах с мая и резултатът беше доста по – добър. Както казваше италианският готвач, за който работих – маята е жива и дава живот към тестото. Двата варианта се получиха доста прилично и съм доволна от крайния резултат. Направих няколко съвсем малки промени от инструкциите за приготвяне:
В голяма купа изсипете готовата смес. Добавете водата и зехтина. Омесвате всичко заедно. За тази задача използвах кухненски робот. Ако е още лепкаво, можете да добавите царевично или оризово брашно. На мен ми се наложи и не повлия на качеството на блата.
В купа разтворете водата и захарта. Разбъркайте маята. Оставете на топло за няколко минути докато се запени.
По същия начин както горе добавете към сухата смес водата с маята и зехтин. Омесете ги. Оставете покрита на топло място за 20 мин. или докато се удвои размера.
Разточете пицата върху предварително поръсена гладка повърхност с царевично или оризово брашно. После преместете в предварително омазнена тава. Не я правете прекалено тънка преди да я преместите в тавата, защото може да се разпадне. Можете да дооформите в самата тава за по сигурно.
Сложете доматения сос, като добре го размажете да покрие краищата, за да не изсъхнат при печенето. Можете да сложите малко зехтин по ръбовете, за да са с хрупкави корички.
Наредете избраните добавки: домати, чушки, маслини, гъби, тиквички, веган сирене и др. Печете в предварително загарята фурна 200 С за 15 – 20 мин.
Когато краищата са добре запечени и златисти, добавям веган настъргана моцарела на ВиоЛайв и оставям само да се пече отгоре на грил за 3 мин. Разтопява се чудесно. Следващият път ще сложа още веган моцарела.
Нарежете пицата и я хапнете незабавно, докато е топла и ароматна.
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС