• Вход
  • Регистрация

При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.

Зеленчуков строганов с кейл и гъби

Време за подготовка: 10 мин

Време за приготвяне: 15 мин

Порции: 4

    Съставки

    • 1 пакет паста пене с киноа Orgran
    • 500 гр гъби
    • 6 големи листа кейл
    • 2 с.л. веган масло
    • 1 голяма глава лук
    • 1 ч.л. дижонска горчица
    • 1 ч.л. доматена паста
    • 1 ч.л. безглутенов соев сос
    • 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
    • 3/4 ч.ч. веган сметана
    • сол и черен пипер на вкус
    • 1/2 ч.ч. магданоз за декорация

    Метод на приготвяне

    Пригответе пастата по указанията на опаковката. Отцедете водата и оставете в тенджерата.

    Загрейте маслото в тиган и сотирайте нарязания на ситно лук до прозрачно.

    Добавете към него нарязаните гъби и разбърквайте на всеки 2-3 минути.

    Добавете соевия сос, дижонската горчица, доматената паста и бульона. Оставете го да заври.

    Нарежете листата от кейл и когато бульонът заври, ги добавете в тигана заедно с пастата. Оставете да къкри за няколко минути, като разбърквате внимателно от време на време.

    Намалете котлона на ниска температура и добавете веган сметаната. Колкото повече сложите от нея, толкова по-кремообразно ще е ястието.

    Сервирайте в подходяща чиния с прясно нарязан магданоз.

    Добър апетит

    Търсене


    Получавай актуални оферти:
    Абонирай се за нашия бюлетин!

    Продукти в рецепта

    Lifestore
    18/11/2020 11:01
    В Lifestore работят доказани професионалисти в областта на алтернативната медицина, нутриционистиката, диетологията и здравословната кухня. Рецептите, които пишем, са изпробвани, диетите - безопасни, а статиите на тема здраве и храни са базирани на научно обосновани факти. За всичко, което ви интересува, можете да ни питате в коментар под статиите или в чата - ние сме насреща!

    ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

    100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

    БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

    ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

    ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


    Получавай актуални оферти, промоции и новини, като се абонираш за седмичния ни бюлетин!