Здравословна ябълкова супа

0
392

Хранителните вещества в тази великолепна супа се усвояват изключително лесно от организма поради течната й форма. Ябълките съдържат много витамин С, фибри, рибофлавин, тиамин и пиридоксин. А знаете ли, че само половин авокадо може да ви засити и да ви предпази от преяждане.

Супите са чудесно средство за сваляне на килограми, така че ако търсите рецепта, подходяща за отслабваща диета, тази супа е точно за вас.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 2 средно големи ябълки сорт Фуджи или Гала, почистени от семките и разрязани на 4 парчета
  • Сокът от 1/2 средно голям лимон
  • 2 чаши спанак
  • 1 авокадо
  • 1 чаша листа от прясна мента
  • 4 чаши вода
  • Морска сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  • В блендер пасирайте ябълките, лимоновия сок, авокадото, спанака, ментата и 2 чаши вода. Блендирайте, докато се получи гладка консистенция, като постепенно добавяте вода, докато получите желаната гъстота. Подправете със сол на вкус.

ЗАЩО ТАЗИ ЯБЪЛКОВА СУПА Е ТОЛКОВА ПОЛЕЗНА?

ЯБЪЛКИТЕ

Те са любимият плод и на възрастни, и на деца. Богати са на витамин А, което ги прави добро средство в борбата с инфекциите и със свободните радикали. Съдържат също витамин С, фибри, рибофлавин, тиамин и пиридоксин. Добър източник са и на минерали като желязо, мед, цинк, фосфор, калций и калий, които помагат за поддържане на добър сърдечен статус и кръвно налягане.

Ябълките са богати и на нитрати и флавоноиди, които спомагат за сваляне на кръвното налягане и засилват ендотелните функции. Проучванията показват, че съдържанието на флавоноиди в ябълките намалява риска от колоректален рак.

ЛИМОНИТЕ

Те са изключително богат източник на витамин С – 187% от необходимото дневно количество. Богати са също на тиамин, рибофлавин, пантотенова киселина, желязо и магнезий, както и на фибри, витамин В6, калций, калий и фолиева киселина.

Лимоните съдържат също зеаксентин, лутеин и витамин А, които са антиоксиданти. Заради лимонената киселина те повлияват благоприятно камъните в бъбреците, а аскорбиновата киселина предпазва от скорбут.

АВОКАДОТО

Авокадото се счита за суперхрана заради огромните ползи за човешкото здраве. Само едно авокадо съдържа 36% от необхоимите дневни дози витамин К, 30% фолиева киселина и по 20% от витамини В5, В6 и С. Има два пъти по-високо съдържание на калий от банана, големи количества витамин Е, ниацин и рибофлавин.

Авокадото е богато на мононаситени мазнини, които са здравословни и които вашето тяло лесно трансформира в енергия. Тези мазнини помагат на организма ви да абсорбира мастноразтворимите нутриенти и молекулите на антиоксиданта каротеноид, които предпазват тялото от вредата на свободните радикали.

Проучванията показват, че авокадото играе ключова роля и в регулирането на теглото. Само половин авокадо може да задоволи апетита ви и така да не ви позволи да преядете. Според изследванията хората, които изяждат по половин авокадо, са с 40% по-малко гладни три часа след като са се нахранили.

Авокадото е много полезно и за сърцето, и за мозъка. Едно изследване от 2012 г. показва, че изяждането на половин авокадо заедно с хамбургер например спира производството на интерлевкин-6, който е участник в процесите на възпаление. Полезните мазнини в авокадото помагат за подобряването функциите на мозъка и предпазва от неврологични разстройства като болестта на Алцхаймер.

 

Nasheto_predlojenie

Уред за пречистване на храна
Уред за пречистване на храна
Сантевиа Кана за алкализиране на вода
Сантевиа Кана за алкализиране на вода
Green Wash
Green Wash

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име