• Вход
  • Регистрация

Здравословна ябълкова супа

Хранителните вещества в тази великолепна супа се усвояват изключително лесно от организма поради течната й форма. Ябълките съдържат много витамин С, фибри, рибофлавин, тиамин и пиридоксин. А знаете ли, че само половин авокадо може да ви засити и да ви предпази от преяждане. Супите са чудесно средство за сваляне на килограми, така че ако търсите рецепта, подходяща за отслабваща диета, тази супа е точно за вас. НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • 2 средно големи ябълки сорт Фуджи или Гала, почистени от семките и разрязани на 4 парчета
  • Сокът от 1/2 средно голям лимон
  • 2 чаши спанак
  • 1 авокадо
  • 1 чаша листа от прясна мента
  • 4 чаши вода
  • Морска сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
  • В блендер пасирайте ябълките, лимоновия сок, авокадото, спанака, ментата и 2 чаши вода. Блендирайте, докато се получи гладка консистенция, като постепенно добавяте вода, докато получите желаната гъстота. Подправете със сол на вкус.
ЗАЩО ТАЗИ ЯБЪЛКОВА СУПА Е ТОЛКОВА ПОЛЕЗНА? ЯБЪЛКИТЕ Те са любимият плод и на възрастни, и на деца. Богати са на витамин А, което ги прави добро средство в борбата с инфекциите и със свободните радикали. Съдържат също витамин С, фибри, рибофлавин, тиамин и пиридоксин. Добър източник са и на минерали като желязо, мед, цинк, фосфор, калций и калий, които помагат за поддържане на добър сърдечен статус и кръвно налягане. Ябълките са богати и на нитрати и флавоноиди, които спомагат за сваляне на кръвното налягане и засилват ендотелните функции. Проучванията показват, че съдържанието на флавоноиди в ябълките намалява риска от колоректален рак. ЛИМОНИТЕ Те са изключително богат източник на витамин С – 187% от необходимото дневно количество. Богати са също на тиамин, рибофлавин, пантотенова киселина, желязо и магнезий, както и на фибри, витамин В6, калций, калий и фолиева киселина. Лимоните съдържат също зеаксентин, лутеин и витамин А, които са антиоксиданти. Заради лимонената киселина те повлияват благоприятно камъните в бъбреците, а аскорбиновата киселина предпазва от скорбут. АВОКАДОТО Авокадото се счита за суперхрана заради огромните ползи за човешкото здраве. Само едно авокадо съдържа 36% от необхоимите дневни дози витамин К, 30% фолиева киселина и по 20% от витамини В5, В6 и С. Има два пъти по-високо съдържание на калий от банана, големи количества витамин Е, ниацин и рибофлавин. Авокадото е богато на мононаситени мазнини, които са здравословни и които вашето тяло лесно трансформира в енергия. Тези мазнини помагат на организма ви да абсорбира мастноразтворимите нутриенти и молекулите на антиоксиданта каротеноид, които предпазват тялото от вредата на свободните радикали. Проучванията показват, че авокадото играе ключова роля и в регулирането на теглото. Само половин авокадо може да задоволи апетита ви и така да не ви позволи да преядете. Според изследванията хората, които изяждат по половин авокадо, са с 40% по-малко гладни три часа след като са се нахранили. Авокадото е много полезно и за сърцето, и за мозъка. Едно изследване от 2012 г. показва, че изяждането на половин авокадо заедно с хамбургер например спира производството на интерлевкин-6, който е участник в процесите на възпаление. Полезните мазнини в авокадото помагат за подобряването функциите на мозъка и предпазва от неврологични разстройства като болестта на Алцхаймер.    

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!