Закуски: Сладко, Солено или Заедно?

0
451
Закуска

Няколко предложения за кокетни закуски/разядки, когато ни се похапва нещо по така, без много занимания и суетене.

Някои го предпочитат сладко, някои го предпочитат солено, а други са различни и ги смесват. От дете обичам за закуска да си мажа нещо и да си подреждам различни елементи заедно.

Много обичам чия и пробвах безглутеновите многозърнести сухари на Оргран с чия. Също както вафлените кракери (рецепта с тях тук), те са леки като текстура и вкус, така че не е нужно да се сложи голямо количество неща отгоре. Намазани с веган крем сиренето на ВиоЛай, което ми напомня на детството, лесно си подхожда с различни добавки. Като малка също обичах сухари с крем сирене и зеленчуци. За моя радост мога да си намеря лесно качествени алтернативи, които да ме върнат във вкусова носталгична радост.

За Сладък Вариант

  • Веган крем сирене ВиоЛайф, резани праскова, счукани орехи, канела
  • Веган крем сирене ВиоЛайф, четвъртини пресни смокини, малини, кокосови стърготини, щипка ацай бери на прах

За Солен Вариант

  • Веган крем сирене ВиоЛайф, резани розов домат, накълцани босилек, щипка морска сол и пипер
  • Веган крем сирене ВиоЛайф, резани авокадо, счукано конопено семе, щипка морска сол и пипер
  • Веган крем сирене ВиоЛайф, краставица нарязана на ленти с белачка, накълцан пресен копър, щипка сол

За Сладко/Солен Вариант

  • Веган крем сирене ВиоЛайф, тънки кубчета веган сирене с боровинки ВиоЛайф, малини, рукула, кълнове от люцерна и ряпа

Вие какво нестандартно обичате да си мажете и подреждате за бърза закуска или разядка?

Предишна статияСредиземноморска салата със запечени зеленчуци
Следваща статияСилата на брашното: какви са различните видове брашна [ръководство]
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име