Закуска за нашето дете и за детското у нас

0
369
Закуска Оргран

Кой обича да закусва с нещо сладко? С плод? С нещо полезно за добър старт?

Може и всичко наведнъж. Аз съм от хората, които не могат без да закусват. Обаче често нямам време да се занимавам сутрин, затова предпочитам да си подготвя нещо от предната вечер, за да имам повече време за сън.

По време на обучението си в суровата кухня на о. Бали, редовно за закуска правехме чия пудинг. Има много версии и сега в сезона на изобилие на пресните плодове е по – лесно отвсякога да го правим. Смесвам съставките вечер, а сутрин само си добавям разни допълнителни вкусотии. Предпочитам да добавя пресни плодове и нещо хрупкаво за различно усещане, например безглутенов киноа флейкс и ако искате да дадете на детето си (или да поглезите себе си) можете и да добавите мини шоколадови бисквитки – и двете са на марката Оргран. Така имам нещо страхотно за закуска, без големи услия.

2 рецепти за по 2 порции с 15 мин. подготовка

Чия пудинг с ягодов шейк

  • шепа ягоди
  • 400 мл. растително мляко
  • 2 с.л. любим подсладител (или на вкус)
  • 5 с.л чия
  • шепа киноа флейкс на Оргран за питателност и хрупкав вкус

Чия пудинг с шейк от боровинки

  • 100 гр. боровинки
  • 400 мл. растително мляко
  • 2 с.л. любим подсладител (или на вкус)
  • 5 с.л. чия
  • шепа киноа флейкс на Оргран за питателност и хрупкав вкус
  • 4 -5 безглутенови мини шоколадови бисквитки с животни (за радост и шоко вкус)

Безглутенова закуска

Блендирайте растителното мляко с плодовете и подсладителя за едната рецепта и после за другата по отделно.

Излейте в дълбока купа. Добавете чията и разбъркайте добре, за да не се слепи. Оставете да набъбне за 15 мин. или за следващия ден в хладилника.

Изсипете първо единия, после другия вид чия пудинг.

Сервирайте заедно с флейкса, бисквитките и други добавки.

Да се съхранява до 3 дни в хладилник.

Добавки: пресни плодове и кокосов чипс

Предишна статияЕнциклопедия на здравословни храни – Е-К [поредица]
Следваща статияLOW FODMAP хранене – лек за раздразнени черва и непоносимости
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име