За гости и приятели: мъфини с три сирена – Orgran

0
367
Muffins-with-cheese

Време за подготовка: 10 минути
Време за приготвяне: 25 минути

За 16 порции

Необходими продукти

Метод на приготвяне

  1. Загрейте предварително фурната до 170°C (350°F);
  2. Пригответе 2×12 формички за печене на мъфини, като предварително ги напръскате със спрей за готвене;
  3. В дълбока купа изсипете хлебния микс, брашното от тапиока, бакпулвера, сирената и разбъркайте с миксер;
  4. Разтопете маргарина във микровълнова фурна за 30 секунди на висока температура. След това смесете маргарина с рапицовото масло и яйчния заместител. Разбъркайте и добавете сместа от сухите продукти (от по-горния ред);
  5. Разбъркайте добре с миксер, като добавяте водата постепенно. Получената смес трябва да бъде водниста;
  6. Сложете обикновено брашно без глутен на ръцете си и направете малки топчета, като размерите им трябва да запълват три четвърти от дупките във формите за печене;
  7. Поставете мъфините на топло място, за да бухнат, но не позволявайте да нарастват прекалено много;
  8. Изпечете мъфините в предварително загрята фурна около 15 – 20 минути или докато са готови по ваша преценка;
  9. Извадете изпечените мъфини, по желание добавете от горе настъргано сирене (моцарела и пармезан), за да засилите ароматите и вкуса. Изчакайте 10 минути преди да ги извадите от формите за печене.

Пояснения:

Затоплете хлебния микс за 30 секунди в микровълнова фурна преди да започнете да приготвяте мъфините.

Добър апетит!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име