Ябълково – кокосови бухтички с ягодов сироп – Orgran

0
268

Съставки:

За бухтите:

За ягодовия сироп:

  • 5- 6 накълцани на ситно ягоди за порция (също така може да e микс от горски плодове, накълцана на ситно ябълка, манго или друг пресен сезонен плод)
  • 1 ч.л. кокосово масло
  • Натурален сок ябълка, достатъчно да покрие до половината плодовете в тигана
  • 3 десертни лъжици пудра захар на 200 мл сок

Метод на приготвяне:

Бухти

  1. Нарежете ябълката на дебели резени без да обелвате кората
  2. Добавете кокосовите стърготини, сухия микс за палачинки и разбъркайте добре
  3. Разбъркайте яйцата заедно с част от ябълковия сок, добавете към тях резените ябълка, кокосовите стърготини и сухия микс
  4. Загрейте кокосовото масло в умерено горещ тиган и започнете да пържите бухтите от получената смес
  5. Обърнете бухтите така че да се изпържат и от двете страни и ябълката да се карамелизира
  6. Сервират се горещи и се консумират, докато са топли

Ягодов сироп

  1. В тигана сложете малко повече кокосово масло и добавете плодовете
  2. Веднага след като тиганът започне да се нагрява, добавете ябълковия сок (не добавяйте твърде много сок, за да не увеличите времето за готвене и плодовете ви да станат твърде меки)
  3. Добавете захарта и оставете да къкри в продължение на 5 минути или докато сместа се сгъсти до образуването на сироп(можете да извадите плодовете от сиропа, докато се сгъсти и после да ги върнете обратно)
  4. Глазирайте бухтите със ягодовия сироп, като върху тях може да добавите топка сладолед или цедено мляко. Време е за пиршество на сетивата!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име