Вкусни увити хлебчета [без глутен]

0
362
хлебчета без глутен

Време за приготвяне: 45 минути

Съставки

  • 250 мл. топла вода
  • 150 гр. царевично брашно
  • 3 с.л. растително или рапично олио
  • 100 гр. оризово брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 100 гр. Заместител на глутен Orgran
  • 1 ч.л. суха мая
  • 2-3 домата или бейби доматчета
  • Спанак или айсберг по избор
  • 250 гр. сирене

Метод на приготвяне

  1. Пресейте всички сухи съставки в голяма купа;
  2. Добавете олиото към сухите съставки и разбъркайте;
  3. Добавете постепенно с разбъркване една чаша хладка вода, докато се получи мека хомогенна смес;
  4. Прехвърлете тестото в съд с малко брашно и разбърквайте около 4-5 минути, докато се абсорбира излишната влага;
  5. Покрийте с чиста кърпа и оставете за 30 минутки;
  6. Междувременно, подгответе си голямо парче фолио и хартиени кърпи, с които да запазите питките хляб затоплени докато ги приготвяте 1 по 1;
  7. Нарежете тестото наполовина и разделете всяка половинка на четири равни по големина топки. Покрийте ги с чиста кърпа, за да ги предпазите от изсушаване;
  8. Загрейте незалепващ тиган за пържене на средна температура;
  9. Междувременно, направете една топка тесто с длани, добавете малко брашно и разстелете. След това трябва да го разрежете в размери 15 на 11 см. или приблизително толкова;
  10. Поставете така нарязаните парчета тесто в тигана за около 30 секунди и обръщайте, докато започнат да се появяват балончета на повърхността;
  11. Завъртайте парченцата, като внимателно натискате и ръбовете надолу, за да може да бухнат. Печете така докато се получи лек златист цвят;
  12. Опаковайте сварените парченца във вече приготвеното фолио и следвайте процедурата за всички останали;
  13. Когато сте готови с всички парчета, може да добавите плочка сирене, измития спанак и нарязаните или пасирани доматчета като плънка.

Добър апетит!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име