Веган песто с кедрови ядки

0
1171

Веганското песто от кедрови ядки може да се окаже много по-вкусно от което и да е традиционно песто, което можете да си представите. По хранителни качества кедровите ядки също задминават всякаква конкуренция. Те са първенци по съдържание на протеин и минерали като калций, калий, магнезий и др. Кедровите ядки имат много силен сгряващ тялото ефект, което ги прави една от най-чудесните храни за зимата. Все пак те се извличат от шишарките на Сибирския бор.

Чудесно веган песто обаче може да се направи и с всякакви други ядки, които имате под ръка. Изключително лесно за направа, стига да имате добър кухненски робот или блендер.

В хаванче счукайте скилидките чесън с листата от босилек, след това блендирайте всичко в кухненския робот, но не забравяйте, че пестото трябва да има текстура, а не да се превръща в крем. Пестото може да се използва като сос към пица или като добавка към безглутенов хляб и крекери.

Добра идея може да се окаже към него да добавите и БИО сушени домати, а ако искате да направите по-нискомаслена версия, заменете зехтина със соево мляко. Ако нямате кедрови ядки, можете да ги замените с всякакви други видове ядки.

[fb_button]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име