БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Порции: 12
Време за приготвяне: 2 часа за втасване; 30-35 минути за печене.
Необходими продукти:
За тестото
За пълнежа
За глазурата
Начин на приготвяне:
За приготвяне на пълнежа:
Печене:
Портокал
Не е изненада, че портокалите съдържат голямо количество витамин С, което е 165% от препоръчителната дневна стойност, само в една чаша сок. Витамин С е мощен антиоксидант, който извежда свободните радикали от тялото. Калият, съдържащ се в портокалите, помага за контрола на сърдечната честота и кръвното налягане.
Витамините от В група, подпомагат преобразуването на храната в енергия. Фолиевата киселина ( витамин В9 ), помага за образуването на здрави червени кръвни телца и за правилното развитие на плода в първите месеци от бременността. Тиамин или витамин В1 е известен още като „антистрес” витамин, поради способността си да укрепва имунната система и да увеличи способността й да се справя с напрежението. Пиридоксин ( витамин В6 ), помага на тялото да се справи с невротрансмитерите, необходими за изпращане на нервни сигнали, жизненоважни за нормалната функция на мозъка. Той също така влияе и върху хормоните на настроението-серотонин, норепинефрин и мелатонин.
Бадеми
Подобно на останалите ядки, бадемите съдържат също високи количества мазнини, но те са главно мононенаситени. Те намаляват концентрацията на триглицеридите в кръвта, които играят съществена роля за повишения риск от атеросклероза.
Фибрите в бадемите са значително повече в сравнение с останалите ядки и семена, като допринасят за доброто храносмилане. Аминокиселината тирозин допринася за производството на допамин–невротрансмитер, активиращ центъра на удоволствието в главния мозък. Ненаситените мазнини са особено полезни за положителната промяна на известен брой кръвни фактори, свързани с нивото на триглицеридите и холестерола.
Агаве
Ацтеките първи нарекли агавето "дар от боговете". Растението, подобно на кактус, расте в далечните пустини на Мексико. Нектарът от агаве се използвал успешно още преди хиляди години за подслаждане на различни храни и напитки. В сравнение с другите продукти, които се използват за подслаждане, нектарът от агаве е с по-нисък гликемичен индекс, равен на 27. Нектарът от агаве е 1.5 пъти по-сладък от захарта и определено е по-добрият избор за хора, чувствителни към захар и мед, за тези, които проявяват непоносимост към някоя от съставките на меда и най-вече за веганите.
Векове по-късно става ясно, че растението агаве съдържа субстанция, която успешно се бори с процесите на декалцификация в организма и последващата остеопороза, а и стимулира производството на хормон, който регулира нивото на инсулина в кръвта.
Какао
Суровото какао на прах съдържа повече от 300 различни химични съединения и 20 пъти повече антиоксиданти от сините боровинки. Протеини, калций, каротин, тиамин, рибофлавин, магнезий, сяра, флавоноиди, антиоксиданти и основни мастни киселини – това се съдържа зад неустоимия вкус на какаото. Точната комбинация от тези елементи, позволява да се понижи холестерола, да се подобри сърдечната функция и намалява риска от рак.
Един от най-важните елементи е фенилетиламинът. Големи дози от това съединение се освобождават в мозъка, когато сме привлечени към някого.
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС