Веган терин с цвекло и ядково сирене

112

Съставки

Метод на приготвяне

Намазнете правоъгълен дълбок съд за хляб. Покрийте с хартия за печене.

Сварете цвеклото. Готово е, когато лесно можете да го прободете с нож до сърцевината.Оставете го да изстине.

Наситнете гръцкото сирене и лука. Смесете с крема сиренето, ядковото мляко, мащерката, ½ ч.л. прясно смлян черен пипер и ½ ч.л.сол. Покрийте съда и охладете.

Обелете цвеклото и нарежете на тънки филийки (дебелина най-много сантиметър).

Подредете резенчетата цвекло в съда за печене, така че да се застъпват и да го покриват целия (дъното и стените). Сложете пласт от сместа със сирене на дъното. Подредете още ред цвекло. Повторете процеса до запълване на съда. Завършете с пласт цвекло.

Увийте съда с прозрачно фолио и затиснете с тежък предмет със същия размер. Охладете за една нощ.

Запечете ядките в сух тихан. Добавете кленовия сироп и карамелизирайте.

За да сервирате, внимателно обърнете терина в подходяща чиния. Поръсете с карамелизираните ядки и свежите подправки. Нарежете на филийки с желана дебелина.

Добър апетит

Препоръчани продукти

LifeStore
Всички ние, от екипа на LifeStore, всеки ден полагаме усилия да открием най-висококачествените био и натурални добавки, храни, напитки и продукти за живот, които да са не само с гарантиран произход, но и с отлично качество! Продукти, които да отговарят на високите ни изисквания, и които да направим достъпни за всички вас – ценители на здравето!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име