• Вход
  • Регистрация

Веган терин с цвекло и ядково сирене

Съставки

Метод на приготвяне

Намазнете правоъгълен дълбок съд за хляб. Покрийте с хартия за печене.

Сварете цвеклото. Готово е, когато лесно можете да го прободете с нож до сърцевината.Оставете го да изстине.

Наситнете гръцкото сирене и лука. Смесете с крема сиренето, ядковото мляко, мащерката, ½ ч.л. прясно смлян черен пипер и ½ ч.л.сол. Покрийте съда и охладете.

Обелете цвеклото и нарежете на тънки филийки (дебелина най-много сантиметър).

Подредете резенчетата цвекло в съда за печене, така че да се застъпват и да го покриват целия (дъното и стените). Сложете пласт от сместа със сирене на дъното. Подредете още ред цвекло. Повторете процеса до запълване на съда. Завършете с пласт цвекло.

Увийте съда с прозрачно фолио и затиснете с тежък предмет със същия размер. Охладете за една нощ.

Запечете ядките в сух тихан. Добавете кленовия сироп и карамелизирайте.

За да сервирате, внимателно обърнете терина в подходяща чиния. Поръсете с карамелизираните ядки и свежите подправки. Нарежете на филийки с желана дебелина.

Добър апетит


Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

Продукти в рецепта

Lifestore
21/02/2019 00:00
В Lifestore работят доказани професионалисти в областта на алтернативната медицина, нутриционистиката, диетологията и здравословната кухня. Рецептите, които пишем, са изпробвани, диетите - безопасни, а статиите на тема здраве и храни са базирани на научно обосновани факти. За всичко, което ви интересува, можете да ни питате в коментар под статиите или в чата - ние сме насреща!

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!