Веган Строганов с кейл и гъби [без глутен]

271

Време за подготовка: 10 мин

Време за приготвяне: 15 мин

Порции: 4

Съставки

  • 500 гр нарязани гъби
  • 6 големи листа кейл
  • 2 с.л. гхи или зехтин
  • 1 голям лук
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. доматена паста
  • 1 с.л. безглутенов соев сос
  • ½ ч.ч. зеленчуков бульон
  • ¾ ч.ч. веган сметана
  • ½ ч.ч. пресен магданоз
  • 250 гр трицветна паста пенне без глутен
  • сол и черен пипер на вкус

Метод на приготвяне

Пригответе пастата по указанията на пакета. Прецедете и оставете да се охлади.

Наситнете лука и чесъна. Нарежете листата кейл на ивички.

Загрейте мазнината и сотирайте лука. Добавете гъбите, като разбърквате през няколко минути.

Последователно сложете в тигана дижонската горчица, соевия сос, доматената паста и бульона.

Накрая добавете кейла и пастата. Овкусете. Оставете да къкри няколко минути.

Изключете котлона. Залейте пастата с веган сметната и гарнирайте с прясно нарязан магданоз.

Добър апетит

LifeStore
Всички ние, от екипа на LifeStore, всеки ден полагаме усилия да открием най-висококачествените био и натурални добавки, храни, напитки и продукти за живот, които да са не само с гарантиран произход, но и с отлично качество! Продукти, които да отговарят на високите ни изисквания, и които да направим достъпни за всички вас – ценители на здравето!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име