БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Искате да приготвите нещо бързо, здравословно и ефектно за вечеря? Заложете на традиционния български вкус, поднесен по – нов начин с веган пълнен пипер с яйца и сирене. Вкусна и лека рецепта, подходяща за хора с непоносимост към глутен и лактоза, вегетарианци и вегани. Отличен избор както за предястие, така и за основно ястие!
Време за приготвяне: 45 минути
Порции: 4 – 5
8 – 10 пресни червени чушки
350 – 400 гр. веган гръцко бяло сирене Violife
Органик веган заместител на яйца Terra Vegane, еквивалент на 4 цели яйца
1 с.л. безглутеново пълнозърнесто брашно от Сорго Био Marchesato
1 домат, нарязан на кубчета
¼ връзка магданоз
Сол
Черен пипер
Загрейте фурната на 180 градуса.
Почистете чушките добре и ги осолете леко отвътре. Запазете дръжките с капачетата.
Подгответе заместителя на яйца според указанията на опаковката.
В подходяща купа изсипете веган яйцата и прибавете натрошеното сирене. По желание добавете нарязания на кубчета домат. Ако сместа е прекалено рядка може да я сгъстите с 1 с.л. безглутеново брашно. Прибавете нарязания на ситно магданоз, черен пипер на вкус и 1 с.л. зехтин.
Напълнете чушките със сместа и ги запушете с капачетата. Подредете в намазнена тава и полейте с тънка струя зехтин.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за половин час или до готовност. При необходимост покрийте тавичката с фолио.
Сервирайте пълнените веган чушки като предястие или основно ястие. Декорирайте с магданоз. По желание може да приготвите доматен сос за гарнитура.
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС