Веган празнични пълнени тикви

144

Съставки

  • 200 гр веган кашкавал натурален Violife
  • 8-10 малки тикви
  • 250 гр див ориз
  • 2 ½ вода
  • 2 с.л. зехтин
  • 250 гр брюкселско зеле
  • 2 с.л. мащерка
  • 1 ч.ч. сурови орехи
  • ¼ ябълков сайдер
  • 1 ч.ч. сушени горски плодове
  • сол и прясно смлян черен пипер

Метод на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса.

В голяма тенджера сложете водата да заври.Добавете ориза и оставете да се готви за 35-45 минути на отворен капак.

Отрежете горната част на тиквите (капачето) и изчистите вътрешността. Подредете тиквите заедно с капачетата в подходящ съд за печене с отвора надолу. Намазнете с малко зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Запечете за 15-20 минути, докато тиквите са леко меки.

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Нарежете брюкселското зеле на половинки и запържете. Овкусете със сол и пипер. Оставете да се готви за 8-10 минути, като от време на време разбърквате. Добавете мащерката, ядките и ябълковия сайдер и гответе за още 5минути. Свалете от огъня и разбъркайте в сместа ориза. За финал, поръсете с горските плодове и веган кашкавала, който предварително сте нарязали на малки кубчета.

Напълнете тиквите с пълнежа. Затворете с капачетата и печете за около 20 минути, или докато тиквите са напълно готови, а оризът е топъл.

Добър апетит

Препоръчани продукти

LifeStore
Всички ние, от екипа на LifeStore, всеки ден полагаме усилия да открием най-висококачествените био и натурални добавки, храни, напитки и продукти за живот, които да са не само с гарантиран произход, но и с отлично качество! Продукти, които да отговарят на високите ни изисквания, и които да направим достъпни за всички вас – ценители на здравето!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име