Веган пита с фурми и нежна глазура

118

Време за подготовка: 90 мин

Време за приготвяне: 25 мин

Порции: 7

Съставки

За питата:

  • 500 гр брашно
  • 250 мл ядково мляко
  • 1 пакетче суха мая
  • ½ ч.л. сол
  • 2 с.л. кафява захар
  • 400 гр обезкостени фурми
  • ½ ч.л. канела
  • кокосово масло

За глазурата:

Метод на приготвяне

Разтопете 5 с.л. кокосово масло, добавете ядковото мляко и маята и разбъркайте.

В друга купа смемсете брашното, захарта и солта. Добавете мокрите към сухите съставки и бъркайте с миксер, докато получите хомогенно тесто.

Извадете тестото от миксера и го размесете с ръце за няколко минути. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете на топло място да втаса за 1 час.

Загрейте фурната на 180 градуса.

За пълнежа сложете фурмите в малка тенджера на среден котлон и ги залейте с 80 мл вода. Бъркайте, докато фурмите се разтопят напълно. Добавете към тях канелата и оставете да изстинат.

Разточете тестото в правоъгълна форма и намажете с изстиналите фурми. Навийте тестото и го нарежете на 7 парчета с дължина 3-4 см всяко.

Намазнете подходящ съд за печене с малко разтопено кокосово масло. Подредете нарязаните парчета във формата на кръг. Намажете питата с малко ядово мляко. Печете за 25 мин или до златисто. Когато е готова, намажете я с кленов сироп.

За глазурата смесете крема сиренето със сиропа от агаве. Докато питата е още топла, полейте със сместа. Поръсете с малко натрошени ядки.

Добър апетит

Препоръчани продукти

LifeStore
Всички ние, от екипа на LifeStore, всеки ден полагаме усилия да открием най-висококачествените био и натурални добавки, храни, напитки и продукти за живот, които да са не само с гарантиран произход, но и с отлично качество! Продукти, които да отговарят на високите ни изисквания, и които да направим достъпни за всички вас – ценители на здравето!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име