Постите не са повод да ограничиш социалния си живот. Днешната рецепта е живо доказателство, че парти храната може да е не само вкусна, но и полезна. Тези кошнички с веган сирене от Violife са способни да убедят дори най-закостенелите месоядни в ползите от поста. Готова ли си да изненадаш всички с вкусно постно лакомство?
Необходими съставки:
- 200 гр Violife веган кашкавал със зехтин
- 1 точени кори
- 100 гр разтопено кокосово масло
- 300 гр гъби
- ½ лук
- 2 стръка зелен лук
- 2 скилидки чесън
- Пресен магданоз за поръсване
- Зехтин
- Сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сотираме лука и чесъна в малко зехтин до омекване. Добавяме още малко зехтин и слагаме гъбите в тигана. Продължаваме да сотираме, докато гъбите омекнат. Сваляме от огъня и овкусяваме със сол и пипер.
Нарязваме корите на квадрати. Трябва да са малко по-големи от размера на формите за печене. Използваме форма за печене на къпкейкове.
Загряваме фурната на 180 градуса.
Нареждаме по 4 кори във всяка част на формата и леко ги намазняваме с кокосово масло. Подреждаме ги така, че ъгълчетата им да не се застъпват. Добавяме от сместа с гъбите и отгоре поръсваме обилно с Violife сирене.
Изпичаме за 10-15 минути, докато корите добият златист цвят, а сиренето се разтопи.
Гарнираме с пресен магданоз и сервираме топли или студени.
Желаем ви здрав апетит.
Рецепта и снимка: Violifefoods.com