• Вход
  • Регистрация

Веган овчарски пай с два вида сирене

Съставки

  • 50 гр настъргано веган просоциано с вкус на пармезан Violife
  • 400 гр домати
  • 500 гр патладжан
  • 3 с.л. зехтин или олио
  • 1 лук
  • 2 скилидки чесън
  • 250 гр червена леща
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 900 мл вода
  • сол и черен пипер на вкус

За горния пласт

  • 200 гр веган кашкавал натурален Violife
  • 100 гр веган просоциано с вкус на пармезан Violife
  • 100 гр кокосово масло
  • 4 картофа
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • индийско орехче

Метод на приготвяне

Нарежете доматите и лука на ситно. Намачкайте чесъна.

В тенджера загрейте 1 с.л. от мазнината. Сложете лука и гответе, докато омекне. Добавете чесъна, доматите, лещата, 50 гр от веган просоцианото (настъргано), червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Залейте с водата. Гответе за 50 мин на бавен огън.

Нарежете патладжаните на филийки и ги изпечете на скара. Ако нямате такава, пригответе ги на фурна.

За пая изберете голяма тава. На дъното сложете малко от сготвената леща. Покрийте с резенчета патлаждан и повторете процеса, докато съставките свършат. Завършете с ред патладжан.

За да приготвите горния пласт – обелете, нарежете и сварете картофите.

Докато те се готвят, настържете двата вида веган сирене.

Намачкайте картофите с вилица и към тях добавете кокосовото масло, сол, пипер и щипка индийско орехче. Накрая сложете и настърганите сирена.

Нанесете картофената смес най-отгоре и поръсете с настъргано просоциано.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути или до златиста коричка.

Добър апетит

Препоръчани продукти

[mc4wp_form id="2800"]

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!
Автор: Lifestore

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 5% отстъпка от първата ти поръчка!