• Вход
  • Регистрация

Веган кейк от моркови и тиквички

Рецептата, която ще ви представим, предизвиква въображението ви. Тя е много адаптивна и може да понесе различни вариации. Интерпретирайте я по ваш начин! Особено в частта с глазурата. Можете да импровизирате и да сложите каквото пожелаете – орехи, сушени боровинки, кокос, стафиди или всякакви други сушени плодове, ядки и всичко останало, което мислите, че отива на вкуса на морковите. Във варианта, в който ние ще ви я поднесем, кейкът е подсладен с портокал и кленов сироп, а вие можете да добавите и канела ако желаете. Формата, в която ще го направите, може да е с различна големина и дебелина, отново според вашите лични предпочитания. Забележка: Ако нямате дехидрататор и искате да го направите на фурна, можете да изпечете кейка на около 90°С в продължение на 25 минути, като го обърнете веднъж. Необходими продукти:
  • 2 чаши овесено брашно
  • 1 чаша бадемово брашно
  • 1/2 чаша семена от чиа
  • 1/2 чаша кленов сироп
  • 1/2 чаша портокалов сок
  • 1/4 до 1/2 чаша вода
  • 1 чаша ананас, нарязан на кубчета
  • 1 1/2 чаша настъргани моркови
  • 1 1/2 чаша настъргани тиквички
  • 1 чаена лъжичка ванилия
  • 1 чаена лъжичка канела
  • Кората на 1 портокал
Начин на приготвяне:
  1. В голяма купа смесете овесеното брашно, бадемовото брашно и семената от чиа.
  2. В малка купа смесете портокаловия сок и кленовия сироп.
  3. Добавете течните съставки към сухите. Добавете малко вода със супена лъжица, ако тестото е твърде сухо.
  4. Добавете ананаса, тиквичките, морковите, ванилията, канелата и настърганата портокалова кора.
  5. Изсипете количество от 1/2 чаша от сместа в 4,5-инчов ринг върху незалепваща хартия за дехидрататор. Потупайте и загладете добре тестото.
  6. Отстранете ринга. Направете останалите.
  7. Дехидратирайте на около 60°С в продължение на 45 мин. Намалете температурата на 46°С и продължете дехидратирането още 2-4 часа. След това оставете да се охлади.
Необходими продукти за глазурата:
  • 2 чаши кашу, накиснати предварително в продължение на поне 6 часа, изплакнати и подсушени
  • 1/2 чаша портокалов сок
  • 1/3 чаша кленов сироп
  • 1/3 чаша кокосово масло – разтопено
  • 1 чаена лъжичка ванилия
  • 1 чаша сушени боровинки
  • 1 чаша накълцани на ситно орехи
  • 1 чаша изсушен неподсладен кокос
Начин на приготвяне:
  1. В блендера на висока скорост пасирайте кашуто, портокаловия сок, кленовия сироп, кокосовото масло и ванилията, докато се получи гладка смес.
  2. Добавете и разбъркайте на ръка боровинките, орехите и кокоса.
  3. Охладете в хладилника за поне 2 часа.
  4. Разстелете между пластовете кейк.
  

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

Продукти в рецепта

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!