Веган хавайски пудинг хаупиа

0
530

Необходими продукти:

  1. 1/2 чаша кокосови стърготини
  2. 400 мл. кокосово мляко-консерва
  3. 6 с.л. царевично нишесте ванилия
  4. 1/3 чаша кафява захар
  5. 1/8 ч.л. сол
  6. растително олио (за намазване)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180◦С.
  2. Върху хартия за печене разтелете кокосовите стърготини и запечете за 6-8 минути или докато станат със златисто-кафяв цвят.
  3. Подговете 20 см тавичка и леко я намазнете с растителна мазнина.
  4. В малка купа смесете ½ чаша кокосово мляко и царевичното нишесте. Бъркайте, докато сместа стане гладка.
  5. В средно голям съд сложете останалата част от кокосовото мляко и захарта. Гответе на умерен огън, докато захарта се разтопи.
  6. След това внимателно прибавете нишестената смес и солта. Гответе, като бъркате непрекъснато, докато се получи гъст крем.
  7. Готовият крем изсипете в приготвената тавичка. Оставете да изстине за кратко, след това покрийте с капак и охладете за около 1час.
  8. Нарежете на триъгълници и поръсете всяко парче с печените кокосиви стърготини.
  9. Сервирайте.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име