Веган фалафел пица [без глутен]

0
572

[fb_button]

 

Пица. Има ли нужда да казваме повече? Царицата на италианската кухня е не просто храна, тя е споделяне. Освен ако не можем да ядем глутен. В такъв случай обикновено ни се налага да седим на края на масата и да слюноотделяме мълчаливо. Не и с тази рецепта. Предлагаме ви една вариация на пица с ориенталски привкус – далеч от оригинала, но близо до сърцето.

Необходими продукти:

За основата
За топинга

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 290 градуса и покрийте дъното на средно дълбока тава с хартия за печене. Смесете фалафел микса с водата, зехтина и заместителя на яйце и разбъркайте добре. Изсипете в съда и печете за 10 минути или до получаване на приятен златист цвят.

Блендирайте цвеклото с тахана и лимоновия сок. Разпределете равномерно върху основата. Нарежете гъбите, намачкайте съвсем леко нахута и наситнете скилидката чесън. Поръсете щедро пицата. Върнете във фурната за 20 минути.

Хапнете с удоволствие и без угризения.

Желаем ви здрав апетит.

Рецепта и снимка:

Orgran.com

Nasheto_predlojeniefalafel_mix_3d_720516010538dukymtfpto9tizx5igpg9ryfo5fiw5er6ldjjk_xkxinahut1

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име