Веган чийзкейк с ягоди и Violife

0
459

[fb_button]

 

Лесен и вкусен пролетен десерт, зареден с много емоции и прохлада. Тази прекрасна рецепта доказва, как това традиционно лакомство, може да бъде направено с по-леки съставки, без да се прекарва много време в кухнята. Зарадвайте любите си хора и се насладете на пролетните дни!

Порции: 16 парчета

Време за приготвяне: 2 часа и 30минути

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За основата:

За крема от сирене:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

За основата:

  1. Загрейте фурната на 160 градуса
  2. Сложете съставките в мощен блендер. Мелете докато стане кремообразна смес.
  3. Сложете сместа в подходяща тава за чийзкейк, намазана с малко веган масло. Може да използвате и тава за пай.
  4. С леко влажни ръце или ръкавици, натиснете основата към стените на тавата
  5. Печете във фурната за 8 минути.
  6. Извадете от фурната и оставете настрана за да изстине основата.

За крема от сирене:

  1. Добавете всички съставки, без ксантановата гума, в голяма купа.
  2. Разбъркайте съставките с мощен миксер. Първо започнете с ниска степен и постепенно преминете към по-висока, докато сместа стане кремообразна.
  3. Когато сместа стане с подходящата текстура, добавете ксантановата гума. Продължете да разбърквате на висока скорост, докато гумата съвсем се абсорбира.
  4. Поставете крема върху основата и го изравнете.
  5. Поставете веган чийзкейка в хладилник или фризер за най-малко 2 часа преди да сервирате. Гарнирайте със сладко то ягоди, ягоди и шоколадови стърготини, ако желаете.
  6. Дръжте веган чийзкейка в хладилника.

Vegan-cheesecake-41-1024x576

КАКВО ПРАВИ ТОЗИ ЧИЙЗКЕЙК ТОЛКОВА ДОБЪР ЗА ВАС?

Ягоди

Ягодите са източник на Витамин С, манган, диетични фибри, йод, калий, Витамин В2, Витамин B5, Витамин В6, Омега-3 мастни киселини, магнезий, мед, както и Витамин К. Те съдържат и много полезни фитохранителни вещества – флавоноиди, антоцианидини и елагова киселина.

Този вкусен плод помага за увеличаването на нивата на антиоксидантите в кръвта, което предотвратява т. нар. окислителен стрес, забавя стареенето и дори намалява опасността от заболявания като рак, диабет и сърдечни болести.  Учените  смятат, че силата на ягодите се крие в съдържащите се в тях високи нива на фенолни съставки, които имат антиоксидантни свойства. Ягодите са много полезни при пролетна умора, скорбут, ревматизъм и за възстановяване след тежко боледуване поради високото съдържание на Витамин С.

Фурми

Съдържат голямо количество минерали, витамини и фитонутриенти с излючителна здравословна полза. Хранителните фибри във фурмите подпомагат дейността на дебелото черво и предотвратяват поемането на лошия холестерол. Голямото съдържание на желязо, подпомага хемоглобина в червените кръвни телца и балансира кислорода в кръвта. Калий, който е електролит, помага да се контролира сърдечната честота и кръвното налягане. Витамини от група В, съдържащи се във фурмите, като лутеин и зеаксантин, са особено важни за ретината, за да се поддържат оптималните функции за филтриране и защита от очната дегенерация.

Витамин А предпазва очите, поддържа здрава кожата и лигавиците, и дори предпазва белите дробове и устата от развитие на рак. Танините във фурмите, се борят с инфекциите и възпаленията. Витамин К представлява кръвен коагулант, който помага при метаболизма.

КакаоVegan-Cheesecake-21-1024x576

Суровото какао на прах съдържа повече от 300 различни химични съединения и 20 пъти повече антиоксиданти от сините боровинки. Протеини, калций, каротин, тиамин, рибофлавин, магнезий, сяра, флавоноиди, антиоксиданти и основни мастни киселини – това стои зад неустоимият вкус на какаото. Точната комбинация от тези елементи, позволява да се понижи холестерола, да се подобри сърдечната функция и да се намали риска от рак.

Един от най-важните елементи е фенилетиламина. Големи дози от това съединение се освобождават в мозъка, когато сме привлечени към някого.

Бадеми

Подобно на останалите ядки, бадемите съдържат също високи количества мазнини, но те са главно мононенаситени. Те намаляват концентрацията на триглицеридите в кръвта, които играят съществена роля за повишения риск от атеросклероза.

Фибрите в бадемите са значително повече в сравнение с останалите ядки и семена, като допринасят за доброто храносмилане. Аминокиселината тирозин допринася за производството на допамин – невротрансмитер, активиращ центъра на удоволствието в главния мозък. Ненаситените мазнини са особено полезни за положителната промяна на известен брой кръвни фактори, свързани с нивото на триглицеридите и холестерола.

  • Калории за парче: 200
  • Мазнини: 10 гр.
  • Въглехидрати: 20 гр.
  • Фибри: 17,5 гр.
  • Протеин: 5 гр.

Nasheto_predlojenie

БИО Какао на прах, сурово
БИО Какао на прах, сурово
Хималайска сол розова фина
Хималайска сол розова фина
БИО бадем суров
БИО бадем суров
biosviat-furmi-bez-kostilka
БИО фурми без костилка

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име