Начало Моят режим Веган Веган бисквити с шоколадови парченца

Веган бисквити с шоколадови парченца

0
1243

Лесни и вкусни бисквити за всеки час от деня, с неустоим аромат на ванилия. Приготвянето им е изключително бързо и не се изисква печене. Направете тези малки изкушения и зарадвайте цялото си семейство!

Порции: 10 големи бисквитиIMG_5572

Време за приготвяне: 35 минути

Необходими продукти:

  • 100 гр. безглутенови овесени ядки;
  • 10 фурми;
  • 240 гр. фъстъчено масло;
  • 1 ванилова пръчка;
  • 2 с.л. вода
  • 80 гр. натурални шоколадови парчета.

Начин на приготвяне:

  1. Пасирайте на ситно овесените ядки в блендер. Това ще ви отнеме към 2 минути.
  2. Добавете фурмите, фъстъченото масло, сърцевината на ванилията и водата. Пасирайте, докато започне да се оформя тесто, 2-3 минути.
  3. Добавете парченцата шоколад към сместа и разбъркайте.
  4. Направете топчета и ги поставете в тава с хартия за печене на дъното. Натиснете топчетата леко с длан, за да се получат бисквити.
  5. Поставете ги в хладилника за 30 минути.

МАЛКИ ХИТРИНКИ:

  • Ако искате да добавите повече протеини към вашите бисквити, може да добавите 2 с.л. семена чия, конопени семена или други.
  • Може да замените шоколадовите парченца със сушени плодове или ядки по ваш вкус.
  • Фъстъченото масло може да се замени с друг вид ядково масло – бадемово, лешниково или други.
  • Импровизирайте с различни комбинации от подправки, като канела и портокалови кори.

ЗАЩО ТЕЗИ БИСКВИТИ СА ТОЛКОВА ПОЛЕЗНИ ЗА ВАС?

Натурален шоколад

Натуралният шоколад е с високо съдържание на какао. В зависимост от вида, може да варира от 70% до над 90%. При него е характерен по-горчивият вкус, именно заради високото съдържание на какао, намаленото количество захар и липсата на мляко.

Има редица митове за консумирането на натурален или още често наричан „черен“ шоколад. Ползи от консумацията на натурален шоколад

  • Какаото е основна суровина за приготвяне на черен шоколад. То е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от преждевременно окисляване и остаряване;
  • Според редица проучвания, шоколадът повишава нивата на серотонина – „хормона на щастието” като едновременно с това понижава този на стреса;
  • В какаото се съдържа теобромин, който е основно активно вещество. Той е природен диуретик и повишава настроението;
  • Регулира до определена степен кръвното налягане. Разбира се, само на консумация на шоколад за целта не бива да се разчита;
  • Облекчава предменструалния синдром;
  • Намалява симптомите на депресия.

IMG_5576

Фурми

Съдържат голямо количество минерали, витамини и фитонутриенти с излючителна здравословна полза. Хранителните фибри във фурмите подпомагат дейността на дебелото черво и предотвратяват покачването на лошия холестерол. Голямото съдържание на желязо, подпомага хемоглобина в червените кръвни телца и балансира кислорода в кръвта. Електролитът калий, спомага контрола сърдечната честота и кръвното налягане. Витамини от група В, съдържащи се във фурмите, като лутеин и зеаксантин, са особено важни за ретината, поддържайки оптималните функции за филтриране и защита от очната дегенерация.

Витамин А предпазва очите, поддържа здрава кожата и лигавиците, и дори предпазва белите дробове и устата от развитие на рак. Танините във фурмите, се борят с инфекциите и възпаленията. Витамин К представлява кръвен коагулант, който помага на метаболизма.

 

Фъстъчено масло

Макар и все още мнозина от нас да подхождат към фъстъченото масло с недоверие, качественият продукт от фъстъчената паста е източник на много полезни вещества и е добро допълнение към пълноценния хранителен режим.

Фъстъченото масло може да е източник на много хранителни вещества. Освен това заради гладката си консистенция, то е подходяща храна за хора, които по една или друга причина не могат да поемат твърда храна, за която се изисква продължително дъвчене. Като източник на много белтъчини и протеини, то може да замени донякъде месото.

Навярно най-ценната съставка във фъстъченото масло е веществото ресвератрол, което е естествен растителен антибиотик. Някои растения го произвеждат, за да могат да се защитят от вредни гъбички и бактерии.

Като цяло, фъстъците са богати на витамини като А, D и Е, които са важни за обмяната на веществата, сърцето, кожата, костите и т.н. Заради богатото съдържание на ниацин (витамин В3) фъстъчените ядки и нерафинираното фъстъчено масло са много важни, ако искаме да имаме красива и здрава кожа. Фъстъченото масло също така съдържа много основни минерали, като магнезий, мед, фосфор, калций и цинк.

ХРАНИТЕЛНИ ФАКТИ ЕДНА ЗА БИСКВИТА

Калории: 57

Мазнини: 3 гр.

Въглехидрати: 8 гр.

Захар: 4 гр.

Протеини: 3,2 гр.

Nasheto_predlojenie

biosviat-furmi-bez-kostilka
Био фурми без костилка
БИО овесени ядки
БИО овесени ядки
Фъстъчено масло
Фъстъчено масло
Шоколад Blues
Шоколад Blues

 

 

НЯМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име