Торта с фъстъчено масло и ягоди [веган, без глутен]

0
386

Ягодово небето, ягодово морето… Не, не беше така песента, но през април грешката е вярна. Съчетаваме свежите пролетни плодове с веган крема сиренце и питателно фъстъчено масло. Получава се чудна торта, която можеш съвсем спокойно да хапнеш като питателна следобедна закуска. Ето как се приготвя.

Необходими съставки:

За блата:

За пълнежа:

За глазурата:

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 200 градуса. Смесваме всички съставки за тестото и изсипваме в кръгла тава. Печем за 20 минути.

Докато блатът се пече, приготвяме пълнежа. Нарязваме ягодите на ситно (или ги пасираме в блендер) и смесваме с крема сиренето. Можеш да направиш сладко от ягодите, но в сезона на пресните плодове ние ти препоръчваме да заложиш на пълнеж без термична обработка.

Когато блатът е готов, го оставяме малко да се охлади и издълбаваме дупки с големината на супена лъжица в него. запълваме дупките с пълнежа.

Време е да направим глазурата. Смесваме всички съставки за нея и разбиваме добре в кухненски робот. Кремообразната смес разпределяме равномерно върху тортата.

Оставяме за около час в хладилник, за да стегне.

Поднасяме с чаша ароматно кафе или домашна лимонада.

Желаем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка:

Onegreenplanet.org

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име