Топли кръстоносни кифлички без глутен

0
1006

Полезна и вкусна рецепта за безглутенови кифлички.

Необходими продукти 12 кифлички:

Начин на приготвяне:

  • Накиснете касиса и другите сушени плодове в портокаловия сок и ги оставете на страна.
  • Смесете брашното, маята, захарта и ванилията в голяма купа и ги смесете хубаво.
  • Сипете млякото в кана и разбийте яйцето в него.
  • Смесете млечната смес с брашнената и разбъркайте добре.
  • Покрийте така приготвената смес и я оставете да престои на топло за два часа.
  • След като набъбне, към сместа добавете накиснатите сушени плодове с портокаловия сок и омекотеното масло.
  • Чрез лъжичка оформете кръгли кифлички и ги поставете в тава върху хартия за печене.
  • Оставете ги така за около час на топло място, докато набъбнат.
  • Смесете обикновеното брашно, пудра захар и масло, за да приготвите тестото за кръстчетата.
  • Добавете достатъчно вода, за да оформите меко тесто.
  • Разточете тестото до тънка кора и го нарежете на тесни ивички.
  • Намажете набъбналите кифлички с белтъка.
  • Изрежете и поставете лентичките върху кифличките, така че да образуват кръст.
  • Печете в предварително загрята фурна на 180 С за 20/25 минути.

Забележка: Ястието е без глутен. Ако имате хранителна алергия, проверете съставките.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име