БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
В тази рецепта за тарта с манго се използват пресни, зрели плодове и кокосово мляко. Това е много вкусен десерт, без глутен, без рафинирана захар, подходящ за хората на специален хранителен режим и е веган!
Тартата е красива и вкусна, но и много здравословна. Кората е бадемово-кокосова, и се допълва чудесно от невероятната плънка с охладено кокосово мляко и накрая, но не на последно място е красивата жълта роза от сладките и узрели плодове манго. Прекрасна комбинация от свежест и наситен вкус, в здравословен десерт без глутен, без зърнени продукти, веган, палео и без соя.
Една чаша нарязано манго, съдържа 100 калории и осигурява 100% от дневния препоръчителен прием на витамин С. Витамин С подпомага функционирането на имунната система и образуването на колаген. Съдържа също 35% витамин А, важен за зрението, растежа на костите и поддържането на здрави лигавици и кожа. Според клиничните изследвания, витамин А подпомага защитата на тялото от белодробни и устни ракови образувания.
Освен че има повече от 20 различни витамина и минерала, мангото съдържа флавоноиди, като бета-каротин, алфакаротин и бета-криптоксантин, които имат антиоксидантни свойства и поддържат здрави лигавиците и кожата.
Консумацията на естествени плодове, богати на каротини, като мангото, защитават организма от ракови образувания в белите дробове и устната кухина. Калият в мангото е важен компонент на клетките и телесните течности, за подпомагане контрола на сърдечната честота и кръвното налягане. Витамин В6 ( пиридоксин ) е необходим за хормоналната продукция в рамките на мозъка. Пиридоксинът контролира нивата на хомоцистеин в кръвта. Хомоцистеинът в големи дози е вреден за кръвоносните съдове и предизвиква инсулт. Медът в мангото е необходим за производството на червени кръвни клетки.
Една чаша манго осигурява 12% от дневния прием на диетични фибри, които помагат да се запази отделителната система. Фибрите скъсяват времето на преминаване на храната през дебелото черво и намаляват риска от ракови образувания на дебелото черво.
Подобно на останалите ядки, бадемите съдържат високи количества мазнини, но те главно са мононенаситени. Бадемите намаляват концентрацията на триглицеридите в кръвта, които играят съществена роля за повишения риск от атеросклероза.
Фибрите в бадемите са значително повече в сравнение с останалите ядки и семена. Диетичните фибри допринасят за доброто храносмилане. Аминокиселината тирозин допринася за производството на допамин – невротрансмитер, активиращ центъра на удоволствието в главния мозък.
Кокосовият орех е основна част от менюто на почти една трета от световното население. Експертите го описват не само като плод, но и като ядка и костилка.
Модерната медицина също признава хранителните ползи на кокосовия орех, защото:
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС