• Вход
  • Регистрация

При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.

Супа със спанак и тиквички

Време за подготовка: 5 мин.

Време за готвене: 25 мин.

Общо време: 30 мин.

Порции: 6

Днес сме ви избрали полезна зелена супа с неустоим вкус, гарнирана с хрупкави хлебни пръчици и веган просоциано с вкус на пармезан. Насладете се на разкошния вкус и нежната кремообразна текстура на тази питателна супа в компанията на любимите си хора. 

Необходими продукти

Продукти за супата

1 опаковка Веган крема сирене Violife

400 гр пресен спанак

2 големи тиквички, нарязани на кубчета

2 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета

1 глава лук, нарязана на ситно

1 голям стрък праз, фино нарязан

1 зелена чили чушка, почистена от семената и нарязана на ситно 

400 гр консервирано кокосово мляко 

240 мл вода или зеленчуков бульон 

2 с.л. кокосово масло

1 с.л. нелюто къри на прах

½ ч.л. смлян кимион

½ ч.л. куркума на прах

Сол и черен пипер на вкус

Кориандър и бейби спанак за гарниране

Продукти за хрупкави хлебни пръчици

50 гр. Веган просоциано с вкус на пармезан, настъргано на ситно

4 филийки хляб по ваш избор, нарязан на лентички 

1 скилидка чесън, счукан

½ ч.л. пресен или сушен розмарин

½ ч.л. прясна или сушена мащерка

½ с.л. зехтин 

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесете зехтина, счукания чесън, розмарина и мащерката. Изсипете към сместа мазнината и нарязания хляб и внимателно разбъркайте, докато пръчиците се покрият добре с ароматната смес. 

В тиган с незалепващо покритие изсипете малко зехтин и запържете хлебните пръчици докато придобият златист загар. Разбърквайте често, за да се запържат от всички страни. Изсипете горещия хляб в тава, покрита с хартия за печене, поръсете с настърганото просоциано и оставете настрана. Ако предпочитате да не запържвате, можете да пропуснете тази стъпка и да пристъпите направо към запичането на хлебните пръчици във фурната. Когато са готови ги извадете от фурната и ги поръсете веднага с настърганото сирене. 

В голяма тенджера загрейте кокосовото масло и добавете нарязания лук и подправките. Сотирайте до златисто. Добавете праза, картофите, тиквичките и зеленото чили и разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, покрийте с капак и гответе 5 минути. 

Добавете водата, или зеленчуковия бульон, и кокосовото мляко и оставете да къкри още 20 минути, или докато картофите омекнат. Добавете спанака и гответе още 5 минути докато омекне. С помощта на пасатор пасирайте супата докато придобие кремообразна текстура. Прибавете ½ от крема сиренето и разбъркайте супата докато го поеме изцяло. 

Сервирайте супата с лъжица крема сирене и листа бейби спанак. Гарнирайте с хрупкавите хлебни пръчици. 

Добър апетит! 


Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

Рейтинг на продукта
напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...

Продукти в рецепта

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини, като се абонираш за седмичния ни бюлетин!