БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Време за подготовка: 5 мин.
Време за готвене: 25 мин.
Общо време: 30 мин.
Порции: 6
Днес сме ви избрали полезна зелена супа с неустоим вкус, гарнирана с хрупкави хлебни пръчици и веган просоциано с вкус на пармезан. Насладете се на разкошния вкус и нежната кремообразна текстура на тази питателна супа в компанията на любимите си хора.
1 опаковка Веган крема сирене Violife
400 гр пресен спанак
2 големи тиквички, нарязани на кубчета
2 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
1 глава лук, нарязана на ситно
1 голям стрък праз, фино нарязан
1 зелена чили чушка, почистена от семената и нарязана на ситно
400 гр консервирано кокосово мляко
240 мл вода или зеленчуков бульон
2 с.л. кокосово масло
1 с.л. нелюто къри на прах
½ ч.л. смлян кимион
½ ч.л. куркума на прах
Сол и черен пипер на вкус
Кориандър и бейби спанак за гарниране
50 гр. Веган просоциано с вкус на пармезан, настъргано на ситно
4 филийки хляб по ваш избор, нарязан на лентички
1 скилидка чесън, счукан
½ ч.л. пресен или сушен розмарин
½ ч.л. прясна или сушена мащерка
½ с.л. зехтин
В подходяща купа смесете зехтина, счукания чесън, розмарина и мащерката. Изсипете към сместа мазнината и нарязания хляб и внимателно разбъркайте, докато пръчиците се покрият добре с ароматната смес.
В тиган с незалепващо покритие изсипете малко зехтин и запържете хлебните пръчици докато придобият златист загар. Разбърквайте често, за да се запържат от всички страни. Изсипете горещия хляб в тава, покрита с хартия за печене, поръсете с настърганото просоциано и оставете настрана. Ако предпочитате да не запържвате, можете да пропуснете тази стъпка и да пристъпите направо към запичането на хлебните пръчици във фурната. Когато са готови ги извадете от фурната и ги поръсете веднага с настърганото сирене.
В голяма тенджера загрейте кокосовото масло и добавете нарязания лук и подправките. Сотирайте до златисто. Добавете праза, картофите, тиквичките и зеленото чили и разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, покрийте с капак и гответе 5 минути.
Добавете водата, или зеленчуковия бульон, и кокосовото мляко и оставете да къкри още 20 минути, или докато картофите омекнат. Добавете спанака и гответе още 5 минути докато омекне. С помощта на пасатор пасирайте супата докато придобие кремообразна текстура. Прибавете ½ от крема сиренето и разбъркайте супата докато го поеме изцяло.
Сервирайте супата с лъжица крема сирене и листа бейби спанак. Гарнирайте с хрупкавите хлебни пръчици.
Добър апетит!
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС