Зимна минестроне супа с фиде

512
Супа минестроне

Тази рецепта за минестроне е гъста, засищаща и изключително приятна през студеното зимно време. Ползвах безглутенови спагетени нудли (фиде) на Оргран, за да е още по – питателна.

След като минаха празниците много от нас се чувстват отпаднали, с простуда и качили някой и друг килограм. Простата и питателна храна е чудесен начин да минем плавна към по–лек начин на хранене и да се погрижим за себе си. 

6 – 8 порции 50 мин.

  • 1 бр кромид лук на дребни кубчета
  • 1  бр праз на ситно
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. сушен босилек
  • 1 глава целина на кубчета
  • 1 бр картоф на кубчета
  • 1 бр морков на кубчета
  • 2 – 3 листа зеле на ленти
  • 1 малка тиквичка на кубчета
  • 100 г  спагетени нудли
  • 200 г сварен боб
  • Шепа листа от целина на ситно
  • Сол и пипер на вкус
  • 3 л вода или булион

В дълбока тенджера с нагорещена мазнина на средна температура сотирайте първо кромида докато стане прозрачен и мек. Добавете праз, чесън и босилек и бъркайте за 2 мин.   Добавете целината, картофа и моркова и ги сотирайте за 5 мин като разбърквате често.

Добавете водата и оставете да кипне. Намалете огъня да къкри. Добавете зелето, тиквичките и нудлите и варете за около 8 мин или докато зеленчуците са готови. 2 мин преди да е готово добавете бобът, листата целина, пипер и сол на вкус. 

Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име