• Вход
  • Регистрация

Зимна минестроне супа с фиде

Тази рецепта за минестроне е гъста, засищаща и изключително приятна през студеното зимно време. Ползвах безглутенови спагетени нудли (фиде) на Оргран, за да е още по – питателна.

След като минаха празниците много от нас се чувстват отпаднали, с простуда и качили някой и друг килограм. Простата и питателна храна е чудесен начин да минем плавна към по–лек начин на хранене и да се погрижим за себе си. 

6 – 8 порции 50 мин.

  • 1 бр кромид лук на дребни кубчета
  • 1  бр праз на ситно
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. сушен босилек
  • 1 глава целина на кубчета
  • 1 бр картоф на кубчета
  • 1 бр морков на кубчета
  • 2 – 3 листа зеле на ленти
  • 1 малка тиквичка на кубчета
  • 100 г  спагетени нудли
  • 200 г сварен боб
  • Шепа листа от целина на ситно
  • Сол и пипер на вкус
  • 3 л вода или булион

В дълбока тенджера с нагорещена мазнина на средна температура сотирайте първо кромида докато стане прозрачен и мек. Добавете праз, чесън и босилек и бъркайте за 2 мин.   Добавете целината, картофа и моркова и ги сотирайте за 5 мин като разбърквате често.

Добавете водата и оставете да кипне. Намалете огъня да къкри. Добавете зелето, тиквичките и нудлите и варете за около 8 мин или докато зеленчуците са готови. 2 мин преди да е готово добавете бобът, листата целина, пипер и сол на вкус. 

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

Продукти в рецепта

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!