Обичаме да пресътворяваме класически рецепти. Сандвичът е лесен начин да хапнем нещо вкусно и питателно. Приготви този екзотичен вариант за офис обяд или за излет в гората. Времето, прекарано в приготвяне на вкусна и здравословна храна е време, инвестирано в твоето здраве.
Необходими продукти:
- ½ тофу
- 1 с.л. ябълков оцет
- Сушен риган
- Черен пипер
- 4 филийки безглутенов хляб
- ¼- ½ ч.ч. хумус
- ½ ч.ч. средиземноморски дип
- 1 домат, нарязан на филийки
- 1 червена чушка, нарязана на филийки
- ½ ч.ч. рукола
Средиземноморски дип:
- 5 скилидки чесън
- ¼ ч.ч. кедрови ядки
- 2 ч.ч. пресен босилек
- ½ ч.ч. сушени домати в зехтин (отцедени)
- 2 с.л. зехтин от доматите
- 2 с.л. пресен розмарин
- 1 с.л. ябълков оцет
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Всички съставки за средиземноморския дип се слагат в блендер и се пасират до желана хомогенност.
Тофуто се отцежда от водата и се нарязва на 4 филийки.
Поръсваме с ригана, винения оцет и черния пипер. Мариноваме за поне 30 миути.
За да сглобим сандвича, намазваме едната филийка с хумус, а другата със средиземноморския дип.
Върху филийката с хумус нареждаме резенчета домат, пипер, тофу и рукола. Поставяме другата филийка отгоре. Разрязваме наполовина.
Повтаряме процеса с другите две филийки.
Можем да изпечем сандвичите на грил за няколко минути или да сервираме студени.
Желаем ти здрав апетит.
Рецепта и снимка:
onegreenplanet.org