Средиземноморска яхния със зеленчуци и наденица

94

Време за подготовка: 20 мин

Време за приготвяне: 30 мин

Порции: 6

Съставки

  • зехтин
  • 200 гр настинен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 700 гр картофи
  • 200 гр наденица по избор
  • 350 гр карфиол
  • 100 гр филирани бадеми
  • ¼ ч.ч. премиум хрупкава галета без глутен Orgran
  • 1 с.л. лимонена трева (ситно нарязана)
  • къри на прах на вкус

Метод на приготвяне

Загрейте 3 с.л. зехтин в голям съд на среден котлон. Когато мазнината е гореща, добавете чесъна и лука. Сотирайте за няколко минути и свалете от котлона.

Обелете и нарежете картофите на малки кубчета. Налейте още 3 с.л. зехтин в същия съд. Сложете картофите и запържете, докато придобият златист цвят.

В отделен съд леко запържете нарязаната на шайби наденица.

Нарежете карфиола на малки парчета. В съда от картофите добавете още 3 с.л. зехтин и запържете карфиола за няколко минути и извадете от мазнината.

В същия съд запържете бадемите, галетата, лимонената трева и кърито.

Върнете всички зеленчуци и наденицата в тенджерата и гответе за 5 минути, като разбърквате, за да не загори ястието.

Гарнирайте със свеж лимонов сок и магданоз.

Добър апетит

Препоръчани продукти

LifeStore
Всички ние, от екипа на LifeStore, всеки ден полагаме усилия да открием най-висококачествените био и натурални добавки, храни, напитки и продукти за живот, които да са не само с гарантиран произход, но и с отлично качество! Продукти, които да отговарят на високите ни изисквания, и които да направим достъпни за всички вас – ценители на здравето!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име